Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Arbetet med att bredda körfälten på E6 kan komma att orsaka längre restider. Bild: Håkan Johansson
Arbetet med att bredda körfälten på E6 kan komma att orsaka längre restider. Bild: Håkan Johansson

Vägarbete kan orsaka längre restider

På måndag påbörjas arbetet med att bredda körfälten mellan den nya trafikplats 42, där E6 korsar järnvägen, och trafikplats 43 vid Laholmsvägen. Arbetet beräknas pågå under fyra veckor och kan orsaka längre restider.

Under tiden som arbetet pågår växlar trafiken mellan södergående och norrgående körfält, vilket gör att det blir mötande trafik på sträckan. Hastigheten kommer att vara fortsatt nedsatt till 70 kilometer i timmen och alla trafikanter ombeds ta extra hänsyn till varandra och till vägarbetarna. Det skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Trafiken till industriområdena Larsfrid och Villmansstrand kan komma att ledas om och framkomligheten kommer att vara begränsad under de fyra veckorna som arbetet beräknas pågå. Trafikanter uppmanas att följa lokal vägskyltning.

Trafikplats 42, som kopplar ihop E6 med den nya Södra infarten till Halmstad öppnar för trafik i januari 2021. Södra infarten ska binda samman nuvarande och planerade verksamhetsområden med hamnen, E6 och väg 15. Dessutom avlastas Laholmsvägen och ett bättre trafikflöde skapas i de centrala delarna av Halmstad. I projektet byggs också nya och säkrare gång- och cykelstråk mellan de östra stadsdelarna, Östra stranden och centrum.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här