Vävmässa senareläggs på nytt

Väv 2020 blev Väv 2021 – som nu i stället blir Väv 2022. På grund av coronapandemin flyttas vävmässan i Halmstad fram ytterligare ett år. Men den som väntar på något gott…

ANNONS
|

Den långvariga pandemin har fått mängder av arrangörer att ändra, ställa in eller flytta på sina planerade evenemang. Ett av dem är vävmässan som skulle ha arrangerats i Halmstad arena i september 2020.

Den rådande pandemin satte stop för planerna, och man valde att flytta fram eventet till 2021. Nu meddelar arrangören i ett pressmeddelande att man återigen skjuter på datumet för mässan – som nu väntas äga rum 22–24 september 2022.

–Det är såklart jättesynd att man får ställa in planerade evenemang. Men vi ser inte att världen skulle vara mogen för en internationell sammankomst, säger Marita Jönsson, Utvecklare i slöjd och konsthantverk på Region Halland.

ANNONS

Läs också: Halmstad värd för vävmässan 2020

Vävmässan lockar omkring 8 000–10 000 dagsbesökare, varav många av dessa besöker mässan under alla tre dagarna. Och enligt Marita Jönsson är den stora frågan vem som skulle vara redo för att boka resor och hotellvistelse när situationen kring pandemin fortfarande är oviss.

– Därför anser vi att det inte finns något annat alternativ än att flytta eventet till en tid då läget förhoppningsvis är mer säkert, säger hon.

I ett pressmeddelande skriver arrangören att beslutet om att flytta fram eventet är taget med omsorg för både besökare och utställares trygghet. Och att pandemisituationen ska vara under kontroll är en förutsättning för ett genomförande.

– Vi ser verkligen fram emot att få arrangera Väv 2022 i Halmstad. Det kommer att bli en helt fantastisk mässa, säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet i pressmeddelandet.

ANNONS