Nissaström har blivit ”Nissatröm”.
Nissaström har blivit ”Nissatröm”. Bild: Lennart Hildingsson

Vägskylt byts ut efter mystisk felstavning

Nissaström har blivit ”Nissatröm” efter att någon glömt ett ”s” på den nya vägskylten utmed Ålängesvägen. Om det är Trafikverket eller skylttillverkaren som stavat fel är fortfarande höljt i dunkel.

ANNONS
LocationNissaström||

Nyligen bytte Trafikverket ut vägskyltar utmed Ålängesvägen. De nya skyltarna har monterats på trafiksäkrare stolpar som enklare ger vika om någon skulle köra på dem. Men i samband med skyltbytet bytte byn Nissaström oväntat namn till ”Nissatröm”.

– Någon missat stavningen. Jag kan inte säga i dagsläget var har felet har begåtts, men det är mindre viktigt. Sånt här ska inte ske, säger Jan Bergqvist, trafikingenjör på Trafikverket.

Han säger att felstavade skyltar är väldigt ovanliga, men att det före kommer. Stavfel kan uppstå på två sätt — antingen genom ett fel i beställningen eller också hos tillverkaren.

Men borde inte de som monterade skylten ha upptäckt att den var felstavad?

ANNONS

– När vi beställer en skylt skickar tillverkaren den direkt till driftområdet som sätter upp den, och de har nog inte tittat så noga.

Trafikverket ska nu utreda var i processen det har blivit fel. Sedan får den skyldige stå för kostnaden av den nya skylten.

– Jag ska se till att den byts ut till en med rätt stavning. Oavsett vem det är så kommer det att ta ett antal veckor i handläggningstid och tillverkningstid att få den på plats.

ANNONS