Vägar stängs när stor tävling kommer till stan

Nästa vecka hålls en stor tävling på Halmstad Golfklubb som väntas locka 80 000 besökare. På grund av evenemanget kommer tre vägar vara avstängda för trafik under dagtid.

ANNONS
LocationTylösand||

Det är tävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed som kommer till Halmstad med de bästa dam- och herrspelarna på Europatouren. Tävlingen arrangeras på Halmstad Golfklubb under 9-12 juni och väntas locka många tusen besökare.

Under tävlingsdagarna kommer kommunen stänga vissa vägar och vägsträckor i tävlingsområdet. Det gäller Kungsvägen (delen Tylöbäck - Tångvägen), Tångvägen (delen Kungsvägen - Rådjursvägen) och Frösakullsvägen som det inte kommer gå att köra på mellan klockan 07-19. Busstrafiken kommer dock gå som normalt.

Besökare till tävlingen hänvisas till parkeringarna vid First Camp Karlstorp och First Camp Tylösand. Under tävlingsdagarna kommer det vara utökad parkerings- och trafikövervakning.

”Ett evenemang av denna storlek medför vissa trafikstörningar som köer och väntetider. Vi rekommenderar alla att lämna bilen hemma och istället ta sig till tävlingen med buss eller på cykel”, säger Niclas Leidhem, trafikingenjör på teknik- och fastighetsförvaltningen, i ett pressmeddelande från Halmstads kommun.

ANNONS

LÄS MER:Åtta miljoner mer i prispott i stortävlingen i Halmstad

LÄS MER:Konserter, after beach och gatuteater – här är sommarens nöjen

ANNONS