Ungdomar kastade smällare mot hemlös som låg och sov

En till synes hemlös man som låg och sov i en busskur i natt fick ett bryskt uppvaknande när ett ungdomsgäng började kasta smällare mot honom. Polisen larmades till platsen och en kille i 15-årsåldern misstänks nu för ofredande.

ANNONS
|

Polisen larmades vid halv två-tiden, natten till torsdagen, sedan personer ur allmänheten uppmärksammat en grupp ungdomar som kastade smällare mot en till synes hemlös man.

Mannen, som låg och sov i en busskur, fick flera smällare kastade mot sig och vittnen hörde hur det small i närheten av honom vid ett flertal tillfällen. Ungdomarna lämnade platsen i bil, men kom strax därefter tillbaka och fortsatte kasta smällare mot mannen. Det ska finnas ett antal vittnen, och eventuellt även något vittne som har filmat händelseförloppet.

– Mannen som blev utsatt hade sovit igenom delar av händelseförloppet, men märkte att det smällde runt honom. Det finns inga uppgifter om att han ska ha blivit skadad, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

ANNONS

När polisen kom till platsen krävdes det en kortare jakt innan man kunde få tag på och kontrollera två killar i 15-årsåldern. En av dem misstänks nu för ofredande och lämnades över till sina vårdnadshavare i natt. Det är oklart hur han förklarade sig för polisen i natt.

– De har säkert sonderat i förhören i natt, men jag vet inte vad som har sagts. Men generellt sett, vad kan det finns för förklaring som är acceptabel för sådant här beteende? Det handlar väl om ungdomligt oförstånd, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS