Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ung man arg över parkering – blockerade vägen för polisen och LBVA

En 17-årig pojke var irriterad över att en bil från LBVA stod parkerad på en grusväg där han tränar hästar.
Därför blockerade han vägen med en traktor och krävde att få 500 kronor för att flytta på den. Nu åtalas 17-åringen för egenmäktigt förfarande.

Händelsen utspelade sig vid en gård utanför Halmstad i somras. En drifttekniker från Laholmsbuktens VA skulle åka och leta upp ett observationsrör för grundvatten. Han körde då på en grusväg vid gården, men en bit in på vägen insåg han att den var för sandig för att fortsätta färdas på. Han valde då att parkera bilen och gå sista biten.

Det föll sig inte i smaken hos en 17-årig pojke som bor på gården vägen tillhör. När driftteknikern återvände till sin bil stod det en traktor bakom bilen som blockerade honom från att lämna platsen.

17-åringen krävde 500 kronor

En kollega till driftteknikern hade anlänt till platsen för att hjälpa teknikern med mätningen av röret när den 17-åriga killen dök upp igen. 17-åringen kunde tänka sig att flytta traktorn på ett villkor – att han fick 500 kronor. Det ville personalen från LBVA inte ge honom och när mannen lämnade ringde de polisen.

När poliserna anlände till platsen letade de upp var driftteknikern hade parkerat sin bil och dokumenterade händelsen.

Polisen blev också fast

När poliserna skulle lämna grusvägen stod en A-traktor parkerad precis i början av grusvägen där LBVA-bilen var blockerade, vilket gjorde att inte heller de kunde lämna platsen.

Även polisen fastnade på vägen, då en A-traktor hade parkerats precis i början av grusvägen. Bild: Polisen
Även polisen fastnade på vägen, då en A-traktor hade parkerats precis i början av grusvägen. Bild: Polisen

Polisen letade reda snart på 17-åringen, som då bad om ursäkt för att A-traktor stod illa parkerad och han ursäktade sig med att han inte visste att poliserna var där. Han hällde också fort in ny bensin i A-traktorn och snart flyttades samtliga fordon som blockerade vägen.

17-åringen: ”Traktorn hade ingen bensin”

17-åringens version om dagen är något annorlunda, då han i förhör har berättat att han tränade en häst när han upptäckte LBVA-bilen som var parkerad på vägen.

Hästen ska då ha blivit rädd och mannen arg eftersom bilen var parkerad på en väg som inte används för bilar utan är en träningsslinga för hästar. På den aktuella dagen saknades dock skyltning om att vägen skulle vara en enskild väg som inte får användas för biltrafik, enligt poliserna som var på platsen.

Han hittade inte heller ägaren till bilen och menar att han bad en person på gården att jämna till vägen med traktorn så att den gick att använda. När traktorn fick slut på bensin blev den kvar på platsen, en förklaring han också använder för att ange orsaken till A-traktorns parkering. Att han skulle ha begärt 500 kronor för att flytta traktorn stämmer inte, menar han.

17-åringen är nu åtalad för egenmäktigt förfarande då han hindrade driftteknikern från att lämna platsen i sin bil. Han nekar till brott.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här