Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vi fick frågan av tidningen att vara med och berätta om hur det är att leva med knappa marginaler i en tid där allt – mat, bensin, huslån, el – bara blir dyrare. Vi valde att tacka ja, eftersom det är viktigt att man belyser de frågorna,” säger Magnus och Ulrica Nilsson. Bild: Roger Larsson
”Vi fick frågan av tidningen att vara med och berätta om hur det är att leva med knappa marginaler i en tid där allt – mat, bensin, huslån, el – bara blir dyrare. Vi valde att tacka ja, eftersom det är viktigt att man belyser de frågorna,” säger Magnus och Ulrica Nilsson. Bild: Roger Larsson

Ulrica och Magnus är rörda över medkänslan och engagemanget – men avböjer insamling

HP:s text om Ulrica och Magnus Nilsson skapade stort engagemang – så stort att en insamling startades via Facebook. Ulrica och Magnus känner dock att det finns så många andra som är i större behov av hjälp, och avböjer därför ekonomiskt stöd.

Magnus och Ulrica Nilsson tar kontakt med HP när texten om deras vardag med knappa ekonomiska marginaler har legat ute på tidningens hemsida i bara några timmar på söndagen. De har då fått veta att människor har blivit så gripna, att en insamling startats spontant av privatpersoner.

– Men det känns inte riktigt rätt. Vi har det bättre än många andra. Vi har tak över huvudet, sover i varma sängar och har så att vi klarar oss, säger Ulrica och fortsätter:

– Vi fick frågan av tidningen att vara med och berätta om hur det är att leva med knappa marginaler i en tid där allt – mat, bensin, huslån, el – bara blir dyrare. Vi valde att tacka ja, eftersom det är viktigt att man belyser de frågorna. Vi är inte de enda som är oroliga över de stigande levnadsomkostnaderna, och bakom siffrorna finns ju människor. Och, precis som vi påpekade i intervjun, många har det betydligt sämre än vi.

Att inte ha så mycket, men att ändå vilja ge – det är otroligt fint.

Magnus berättar att privatpersoner också tagit direkt kontakt med familjen, och att det är väldigt rörande att så många vill stötta.

– Av dem är det flera personer, som precis som jag lever på sjukersättning, som har velat hjälpa oss. Att inte ha så mycket, men att ändå vilja ge – det är otroligt fint.

Magnus och Ulrica är omtumlade och glada över att så många har engagerat sig, och vill absolut inte uppfattas som otacksamma.

– Nej, men vi känner som sagt att det finns andra grupper i samhället som verkligen behöver de pengarna. Så den som har en slant över, skänk den gärna till Nattcaféet i Halmstad, som gör stor nytta för hemlösa – eller till någon annan organisation eller förening som stöttar dem som inget har, säger Ulrica och tillägger:

– Generellt vill vi skicka med en tanke om hur viktigt det är att vara tacksam för det man har. Ibland händer det saker i livet, sådant som man inte själv kan styra över, som gör att det går snett. Och då är det fantastiskt att få lite hjälp.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!