Två bilar i krock på väg 26

Strax före 06.30 inkom ett larm om en trafikolycka till SOS-alarm och räddningstjänsten skickades till platsen. Enligt polisen ska en man ha hoppat ur bilen efter krocken och smitit från platsen i ett annat fordon.

ANNONS
|

Två bilar har kolliderat på väg 26 vid infarten mot Åled.

– Det är en bil som blivit påkörd bakifrån och vi har precis kommit fram till platsen, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten och fortsätter:

– Det är ganska mycket räddningsfordon på plats så att det är svårt för trafiken att komma fram på vägen i riktning mot Halmstad.

Strax före klockan 07 beräknar Peter Karlborg att man kommer att vara kvar på platsen i ytterligare 35-45 minuter.

– Det är en bil som står på vägbanan och en som står ute på åkern och det är rätt mycket skräp på vägen. Trafiken leds för tillfället om i södergående riktning och vi kommer snart att släppa på trafiken i norrgående riktning, säger Peter Karlborg.

ANNONS

Två personer ska ha varit inblandade i olyckan, en i varje bil.

– Den ena personen är ute ur bilen men den andra är kvar i bilen och vi jobbar tillsammans med ambulanspersonal med att få ut personen på ett säkert sätt, säger Peter Karlborg.

Vid 07.20 meddelar räddningstjänsten att personen är ute ur bilen och avförd till sjukhus med ambulans. Enligt polisen ska personen klagat över smärtor i nacken.

– Vi börjar avveckla nu och enheten från Halmstad är på väg tillbaka men den från Oskarström är kvar och sanerar. Trafiken rullar på som vanligt igen i båda riktningarna, säger Peter Karlborg.

Enligt polisen ska mannen som körde på bilen bakifrån ha smitit från platsen efter olyckan.

– Han hoppar in i en annan bil som kört bakom honom. Vi får se om vi kan ta reda på vad det är som gjort att han har stuckit från platsen, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg och berättar att polisen har upprättat en anmälan.

– Vi har ännu inte satt någon brottsrubricering men det blir antagligen någon form av vårdslöshet i trafik eller smitning från olycksplats, säger Christer Fuxborg.

ANNONS