Olyckan skedde på Laholmsvägen, i riktning in mot Halmstad. Bild: Läsarbild.
Olyckan skedde på Laholmsvägen, i riktning in mot Halmstad. Bild: Läsarbild.

Två fordon i olycka på Laholmsvägen

En skåpbil krockade med en personbil på Laholmsvägen, i höjd med påfarten till E 6, under tisdagseftermiddagen. Vägen var länge avstängd in mot Halmstad – och tre personer har färdats till sjukhus. Vittnen berättar för HP att bilen som orsakade olyckan var ute på en ren vansinnesfärd innan krocken fick stopp på honom.

ANNONS
|

Larmet kom till räddningstjänsten vid 14.53 och gällde en personbil och skåpbil som krockat.

– Skåpbilen väjde för en traktor som kom över på fel sida, och krockade då med personbilen, berättar Johan Wallin, inre befäl hos räddningstjänsten.

I väntan på bärgare var Laholmsvägen länge avstängd i riktning in mot Halmstad. Vägen kunde öppnas igen vid 16.20.

Totalt ska fyra personer varit inblandade i olyckan. Tre av dem fick åka med ambulans till sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik i samband med olyckan.

Flera vittnen har hört av sig till HP och berättat att skåpbilen ska ha varit ute på en mer eller mindre vansinnesfärd innan olyckan som fick stopp på honom.

ANNONS

Flera bilister säger att de själva var nära på att bli påkörda av den misstänkte, men att de hade tur som bara blev vittnen till händelsen.

– Jag tycker inte att det ger en rättvisande bild av händelseförloppet när det låter som att han väjde för en traktor och på så sätt orsakade olyckan. Vi var bland de första att larma polisen och hade då sett hur han rammade traktorn och sedan körde över på andra sidan vägen och rakt in i en taxibil, säger ett vittne.

ANNONS