Jenny Axelsson (C), orförande i samhällsbyggnadsutskottet, tycker det är roligt att så många företag tycks vilja etablera sig på verksamhetsområdet i Getinge.
Jenny Axelsson (C), orförande i samhällsbyggnadsutskottet, tycker det är roligt att så många företag tycks vilja etablera sig på verksamhetsområdet i Getinge. Bild: Roger Larsson/HP Arkiv

Två företag vill etablera sig i Getinge – nya arbetstillfällen

Två företag vill etablera sig på verksamhetsområdet i Getinge. Nu har samhällsbyggnadsutskottet godkänt två reservationsavtal för industrifastigheter på orten.
– Det här kommer troligen att innebära nya jobb – vilket är jättepositivt, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i utskottet.

ANNONS
|

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har beslutat att godkänna två reservationsavtal för industrifastigheter i Getinge.

Fastigheterna är Getinge-Brogård 2:17 och Getinge-Brogård 2:7, som ligger på Fabriksvägen i närheten av motorvägen E 6. Här vill två företag etablera sig.

– Företagen är ganska olika karaktär, men båda kommer behöva anställa, vad det verkar. Det är jättepositivt, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

De reserverade fastigheterna ligger vid Fabriksvägen i närheten av E 6.
De reserverade fastigheterna ligger vid Fabriksvägen i närheten av E 6. Bild: Roger Larsson

Beräknas innebära nya arbetstillfällen

På den förstnämnda fastigheten vill företaget Cavaleno AB, som tillverkar och säljer bland annat hästlastbilar och maskinsläp, bygga en produktionsanläggning och försäljningslokaler. Fastigheten är på 9 500 kvadratmeter och köpeskillingen är satt till 1,4 miljoner kronor.

Det Finlandsbaserade företaget Hot Mix OY vill bygga en produktionsanläggning och en lagerlokal på den sistnämnda fastigheten. Företaget producerar vägmarkeringsmaterial. Fastigheten som är på 14 000 kvadratmeter kommer att säljas för 2,1 miljoner kronor.

ANNONS

Totalt beräknas etableringarna innebära mellan 13 och 20 arbetstillfällen.

Getinge – ett eftertraktat område

Enligt Jenny Axelsson är reservationsavtalen ett tecken på att det är eftertraktat att kunna etablera sig i Getinge.

– Det fyller ju på i verksamhetsområdet på orten. Det är en bra placering, med ett gott upptagningsområde och nära kommunikationer. Det är kul! säger hon.

Skulle processen haka upp sig kan reservationsavtalen brytas. Kommunen vill inte hålla fastigheterna hur länge som helst om företagen inte kommer till skott.

ANNONS