På söndagskvällen fattade en bil eld på Sveagatan i Oskarström. Arkivbild.
På söndagskvällen fattade en bil eld på Sveagatan i Oskarström. Arkivbild.

Två bilbränder på kort tid

På söndagskvällen larmades räddningstjänst och polis till en adress i Oskarström efter en bilbrand. Det andra larmet inkom vid klockan 03 under natten mot måndagen.

ANNONS
LocationOskarström||

Det första larmet inkom som en skogsbrand till räddningstjänsten vid klockan 22.41 på söndagskvällen. När styrkorna anlände till platsen visade det sig vara en bil som fattat eld på Sveagatan i Oskarström, Halmstad.

– Det är en bil som brinner på vägen där, så det är ingen skogsbrand som vi först trodde. Vi är på plats och släcker den och polis är också på väg, säger Mats Rydberg, räddningstjänstens inre befäl i Halmstad.

Skadegörelse genom brand

Även polis kallades till platsen.

– Vi fick in samtal från några personer i området som hade hört en hög smäll. Men när bilar brinner kan det bli en smäll eftersom fönsterrutor och liknande går sönder, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand efter den första bilbranden. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Andra bilbranden

Prick klockan 03 under natten mot måndagen var det dags för nästa bilbrand – men denna gång kallades räddningstjänsten till Gimle, utanför Holm i Halmstad.

Enligt Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, var det en tidningsbil som börjat brinna under färd. Men det ska ha inte varit ett polisiärt ärende och därför har man inte heller upprättat någon anmälan om brott.

ANNONS