Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/1

Två bilar totalförstörda i brand: "Lång natt"

Två bilar totalförstördes och ytterligare två skadades efter en bilbrand på Nyhem under natten till onsdagen. Det tog räddningstjänsten ett par timmar att släcka branden.

– Det har varit en lång natt, det kan jag meddela, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad när HP når honom klockan sju.

Då har hans mannar som ryckte ut till en bilbrand på Nyhem, hem för en dryg timme sen, efter ett släckningsarbete som tog ett par timmar.

Det var vid klockan halv fyra, natten till onsdagen, som de larmades till Nyhemsgatan efter samtalet om en bilbrand. Två personbilar ska ha blivit totalförstörda av lågorna och ytterligare två som stod parkerade intill skadades i sviterna.

– Släckningsarbetet vid sådana här händelser kan ta lite tid eftersom att det kan vara svårt att komma åt. Bilarna står inte sällan tätt parkerade ihop och då vill man inte riktigt gå emellan dem, förklarar Karlsson.

Men larmet om bilbranden var inte det enda som kom under natten.

Tidigare hade räddningstjänsten larmats till bland annat en trafikolycka i Falkenberg, ett så kallat automatlarm hade gått i Halmstad och ännu tidigare under natten, strax innan midnatt, larmades man till Fågelvägen på Rotorp efter en misstänkt brand vid området kring förskolan.

– Där brann det i några sopkärl på skolgården. Men det var ett par meter från byggnaden så den var aldrig hotad, säger Andreas Karlsson.

LÄS MER: Vad händer på just din gata? Superlokalt ger dig full koll!

I fallet med bilbränderna misstänker polisen att de inte tagit fyr av sig själv, och har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här