Två bilar i krock – stopp på riksväg 26

En tidig kökrock ställde till det i morgontrafiken på riksväg 26. Precis när räddningstjänsten hade öppnat upp vägen igen inträffade ytterligare en kökrock någon kilometer österut och vägen var därmed fortsatt avstängd fram till ungefär klockan åtta.

ANNONS
|

Den första olyckan inträffade strax efter klockan sju på torsdagsmorgonen, strax öster om norra infarten.

– Två bilar har kolliderat, det är någon form av kökrock, säger Peter Karlborg, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

Alla personer ska vara ute ur bilarna, men fordonen var skadade och det låg en del skräp på vägen som behövde städas upp

– Det är mycket skit på vägen och lite stökigt på platsen med mycket trafik, säger Peter Karlborg.

Polisen har skrivit en anmälan mot en av förarna som misstänks för att ej ha anpassat avstånd till framförvarande fordon.

Precis när räddningstjänsten släppte på trafiken igen, vid 07.40 på morgonen, kom nästa larm. Någon knapp kilometer österut, i höjd med Älvasjö, hade ännu en kökrock inträffat.

ANNONS

– Det är två bilar som har kört ihop i en kökrock.

Riksväg 26 stängdes därmed återigen av i riktning mot Halmstad. Strax efter klockan åtta lämnade det sista räddningsfordonet platsen och vägen öppnades då upp helt igen.

Polisen skickades även ut till den andra olyckan, men ingen anmälan skrivs utan parterna löser det sinsemellan, enligt polisens presstalesperson.

Ingen person behövde föras till sjukhus vid någon av olyckorna.

ANNONS