Två 15-åringar misstänkta för misshandel av 90-åringar

Två killar är misstänkta för de två fall av misshandel av två personer i 90-årsåldern som varit i Bäckagård tidigare i veckan.

ANNONS
|

Polisen vill inte gå in på detaljer ifall de två killarna känner varandra och har planerat överfallen.

– Men vi förutsätter att detta är gjort i något slags samförstånd, säger Martin Inglund.

Läs också:Två äldre utsatta för misshandel

Polisen har bekräftat att en av de misstänkta är 15 år, den andra gärningsmannens ålder är inte bekräftad men enligt uppgifter till SVT Halland har två 15-åringar förhörts under dagen för dåden.

Polisen är mycket förtegen i ärendet och väntar på vissa detaljer som beräknas komma i morgon förmiddag. Men Martin Inglund berättar att brottsrubriceringen är misshandel av normalgraden i båda fallen.

ANNONS

Killarna har misstankegraden "kan misstänkas" vilket är den lägsta graden. Men Martin Inglund betonar att utredningen har lämnat stadiet för spaningsarbete.

– Det finns en del saker som pekar på att det är de här individerna. Vi har tillräckligt mycket på våra fötter för att ha den misstankegraden, säger Martin Inglund.

Offren för överfallen är 91 och 98 år gamla. Den ena misshandeln var på en kvinnapå söndagen vid 18-tiden ute i bostadsområdet.

Den andra var på en manpå tisdagen vid 14.30-tiden vid Gravyrplatsen. Gärningsmannenska, enligt en granne som såg händelsen, ha slagit mannen, hotat med kniv, spottat på honom och svurit åt honom.

På frågan om överfallen skedde på grund av någon slags provokation menar Martin Inglund att det inte finns något som tyder på det.

– Det finns en förklaring, men i normal mening finns det ingen provokation med detta.

Martin Inglund ser positivt på det fortsatta arbetet med utredningen.

– Jag har goda förhoppningar om att få ett bra slut på det här, säger han.

ANNONS