Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tuk-tuk transporterar turister i Halmstad

Många förknippar förmodligen tuk-tuk-taxi med Asien – men i sommar har trehjulingarna rullat hela vägen till Halmstad.

Under lata semesterdagar i solen föds många idéer. För den tidigare Halmstadbon Mikael Zetterlöw har en av idéerna blivit verklighet. Under resor i Asien och södra Europa föddes tanken på att starta tuk-tuk-taxiverksamhet i Sverige och sedan förra helgen rullar den första trehjulingen på Halmstads gator. 

– Vi börjar med Halmstad och ser det som ett test i sommarstaden, och om Halmstadborna tar det till sig är tanken att vi ska prova i ytterligare ett par städer, säger Mikael Zetterlöw som nu är en av två delägare i taxiverksamheten. 

Syftet, enligt Mikael Zetterlöw, är att taxin ska vara lättillgänglig och att resan ska bli en upplevelse snarare än bara en transport och responsen den första veckan har varit fin. 

– Jag har haft ett 50-tal körningar, både i stan och ut till Vallås och Grötvik. Sedan har jag haft några kunder som bara har velat köra en liten runda, säger Aron Frieman, den ännu så länge enda anställda chauffören.

Till och med konkurrenterna i taxibilar har varit positiva, enligt Aron Frieman.

– Jag trodde att de skulle vara misstänksamma men de har varit positiva och trevliga. Någon har till och med frågat om han fick åka med, säger han.
 
Om allt går som det ska fylls fordonsflottan på med ytterligare två tuk-tuks när sommarsäsongen drar i gång på riktigt men till hösten får de små trehjulingarna ställas in för vinterförvaring.

– Planen är att vi kör augusti ut och sedan får vi se om det har gått bra. Men det är en sommartaxi, säger Mikael Zetterlöw.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!