Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

”Trumps utspel riskerar att leda till våld bland hans supportrar”

– Det är en lättnad att det är över – men det finns en oro över att Trumps utspel ska få hans supportrar att ta till våld. Det säger Hugo Roos från Halmstad, som sedan fem år tillbaka är bosatt i USA.

När Hallandsposten når honom är klockan halv två på lördagseftermiddagen i Minneapolis där Hugo Roos bor tillsammans med sin amerikanska hustru Taylor Joyal-Roos. De tycker båda att det är en lättnad att det har kommit ett valresultat.

– Vid det här laget var ju resultatet i sig ganska väntat och vi förstod från början att det skulle ta rätt lång tid att räkna alla röster. Men det är skönt att få ett konkret besked efter nästan en veckas cirkus, säger Hugo Roos.

Även om det finns ett resultat så väntar han sig inte att det kommer att vara lugna gatan fram till presidentskiftet.

– Sett till hur Trump har uppfört sig under sin tid som president så förväntade vi oss nog alla att han skulle vara en dålig förlorare. Det som är mest oroande är om hans utspel kommer att elda upp hans supportrar till att bli våldsamma, säger Hugo Roos.

Den största vinsten med maktskiftet är egentligen inte att Joe Biden blir ny president, utan att Donald Trump försvinner, tycker Hugo Roos.

– Jag är personligen ingen jättestor supporter av Biden, men det är viktigt för många amerikaners hälsa att Trump inte får fyra år till.

Hugo Roos är uppvuxen på Nyatorp i Halmstad och efter att ha gått Asperos idrottsgymnasium med fotbollsinriktning flyttade han till USA 2015 för att studera på fotbollscollege. Där mötte han kärleken och blev kvar. Även om han själv inte fått lov att rösta i det amerikanska valet så ser han fram emot den förändring som stundar.

– Trump har varit väldigt skadlig för minoriteter i landet i synnerhet och för amerikaner och världen i allmänhet. Joe Biden må inte vara en bra kandidat i mina ögon – men betydligt bättre än Trump.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!