Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Både Steninge- och Österledskolan får extra pengar.
Både Steninge- och Österledskolan får extra pengar.

Tre miljoner fördelas till olika skolor

Över två miljoner fördelas till skolor för om- och tillbyggnader som blivit dyrare än beräknat. Dessutom får skolor som fått minskade statsbidrag dela på ytterligare nästan en miljon.

På senaste mötet beslutade barn- och ungdomsnämnden att fördela lite extra pengar till en rad skolor.

– Eftersom vi ser att nämnden hittills redovisar fem miljoner i överskott och vi har skolor som visar underskott så tänkte vi att vi måste göra en omfördelning, säger Lovisa Aldrin (L), ordförande.

Totalt 2,1 miljoner delas ut till grundskolor som har haft högre kostnader än beräknat i samband med om- och tillbyggnader.

Kärlekens skola, Getingeskolan, Nyhemsskolan och Åledsskolan får 250 000 kronor vardera. Vallåsskolan och Fyllingeskolan får en halv miljon var medan Vallgårdens förskola får 100 000 kronor.

Skolor som fått minskade statsbidrag kompenseras också med sammanlagt nästan en miljon kronor. Esperedsskolan får 433 000, Valhallaskolan 216 000, Österledskolan 186 000 och Steningeskolan 114 000.

– För vissa skolor har det blivit väldigt stor skillnad och därför tillför vi nu lite extra medel för dem som har missat mest, säger Lovisa Aldrin.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här