Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tre bränder på kort tid i södra Halland

Vid 15-tiden på långfredagen fick räddningstjänsten tre larm från tre olika ställen där det ska ha brunnit.

Första larmet kom i Ränneslöv utanför Laholm där det ska brunnit i en mindre fristående byggnad med öppna lågor. Brandkåren ska vara på plats med fyra enheter för att bekämpa branden. Det är initialt oklart hur stor omfattning det rör sig om men inga personer ska ha kommit till skada.

– Det är en mindre byggnad och personerna på plats ska ha varit väldigt duktiga med att dämpa lågorna innan vi kom till platsen och sedan släckte branden. Nu river vi väggen och kollar så att elden inte har spridit sig, men branden är släckt, säger Niklas Rosenberg, inre befäl hos räddningstjänsten.

Bara några sekunder efter kom ett nytt larm om en befarad gräsbrand ut med Växjövägen i Halmstad. Där är omständigheterna fortsatt oklara.

– Gräsbrand på Vallås där inget är skadat mer än gräs. Inga personer eller byggnader ska ha kommit till skada och vi har släckt av på tre ställen.

Även polisen ska vara inkopplad i det här ärendet.

– Det är inte första gången som det brinner just i det området. Det låter osannolikt att det skulle brinna på tre olika ställen av sig självt när de ligger ett par 100 meter emellan varandra, säger Niklas Rosenberg.

15.10 kom också ett larm i Oskarström där det ska vara någon form av befarad gräs/skogsbrand vid järnvägsstationen.

– Där ska en yta lika stor som en fotbollsplan ha brunnit. Även här ska inget har kommit till någon skada.