Räddningstjänsten larmades till ett lägenhetshus i Oskarström på onsdagen. Det visade sig handla om kraftig rökutveckling efter en torrkokning.
Räddningstjänsten larmades till ett lägenhetshus i Oskarström på onsdagen. Det visade sig handla om kraftig rökutveckling efter en torrkokning. Bild: Roger Larsson

Torrkokning resulterade i räddningsinsats från rökdykare

Strax efter klockan 13 larmades räddningstjänsten till en adress i Oskarström där det rök kraftigt ur en lägenhet. Rökdykare kunde snabbt konstatera att det handlade om en torrkokning.

ANNONS
LocationOskarström||

Flera enheter ryckte ut till centrala Oskarström efter ett larm om brand i ett lägenhetshus. Väl på plats kunde de konstatera att det inte alls handlade om en brand, utan om en torrkokning.

– Det brinner inte utan det var en torrkokning och en kraftig rökutveckling, berättar Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Röken var så kraftig att rökdykare behövde gå in i lägenheten för att undersöka.

– Vi har varit inne med två rökdykare för att konstatera vad det var och för att ta ut två personer.

Skadeläget på de två som befann sig i lägenheten är okänt och en ambulans är på plats för att kontrollera dem. Vid 13.30-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar för att ventilera lägenheten.

ANNONS
ANNONS