Polisen har uppgifter om vilka de maskerade rånarna kan vara, men under tisdagsmorgonen var fortfarande ingen gripen.
De unga rånarna hade maskerat sig med munskydd och försvann från platsen. Bild: Johan Nilsson/TT

Tonårspojkar rånade av maskerade ungdomar

Vid midnatt under natten till tisdag ska tre tonårspojkar ha blivit rånade av tre andra unga pojkar som hade maskerat sig med munskydd.

ANNONS
LocationHalmstad||

Händelsen utspelade sig på Hvitfeldtsgatan i centrala Halmstad. Tre pojkar mellan 13 och 15 år larmade polisen om att de hade blivit utsatta för ett rån runt midnatt.

– Det är tre pojkar som blivit upptryckta mot en vägg och hotade av tre andra pojkar, en av dem blev av med ett par hörlurar. Det användes ingen kniv eller något annat tillhygge vad man vet utan det handlade om hot, berättar polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Rånarna, som hade maskerat sig med munskydd, ska vara ungefär lika gamla som pojkarna som ska ha blivit utsatta för rånet. Polisen har en del uppgifter om gärningsmännen efter förhör med målsägande men än har ingen gripits eller misstänkts för brottet.

ANNONS

– De sprang iväg och vi har inte träffat på dem men vi har en del bra vittnesmål att gå på, det finns gott hopp om att kunna hitta dessa ungdomar, säger Adlersson och fortsätter:

– Någon av pojkarna hade lite ont i bröstet efter att ha blivit upptryck mot väggen men inga andra kända personskador som krävt vård.

ANNONS