Tjejkväll blev till Tjejdag i coronans spår

Samma dag som Region Halland gått ut med beskedet att antalet corona-smittade i länet ökat kraftigt och att man är öppen för lokala restriktioner äger den årliga Tjejkvällen rum i Halmstads stadskärna.
– Det är såklart inte den bästa tajmingen, säger cityledaren.

ANNONS
LocationHalmstad||

Vanligtvis innebär Tjejkvällen att butikerna i centrum har öppet extra länge på kvällen med erbjudande och rabatter. I år är dock Tjejkvällen inte bara under kvällen, för att minska risken för trängsel låter man evenemanget pågå under hela dagen. Samtidigt har man också valt bort andra aktiviteter som tidigare varit ett inslag under Tjejkvällen, som fotobås och musikspelningar.

Butikerna och restaurangerna som deltar har under hela corona-året anpassat sina verksamheter och vet vad som gäller för att hålla sig till aktuella restriktioner. Samtidigt trycker Halmstad Citys cityledare Caroline Bengtsson på att alla har ett ansvar att hålla avstånd, även kunderna.

ANNONS

– Vi har pratat mycket om det och sett att butiker redan satt upp skyltar om hur många som får vara inne på samma gång. Det är mycket viktigt att vi ser till att det är så även i kväll, säger hon.

Caroline Bengtsson berättar att det varit på tal att ställa in evenemanget men eftersom det är så viktigt ur försäljningssynpunkt för många verksamheter har man valt att genomföra det utefter de förutsättningar som finns.

I Skåne har man kommit med uppmaningen om att undvika nöjesshopping och det är möjligt att liknande råd även kommer i Halland med tanke på det ökade smittoläget, är det lämpligt med ett evenemang som detta då?

– Det är såklart inte den bästa tajmingen, det ska jag inte sticka under stolen med. Men helt krasst kan man säga att det är bättre att vi sprider ut folk som när vi förlänger öppettiderna. Men det är såklart jätteoroande, säger Caroline Bengtsson.

Men ni uppmanar ändå att komma till stan för att shoppa?

– Under en längre tid, idag har vi öppet till 21 vilket är väldigt positivt för då kan vi sprida ut kunderna. Jag har full förståelse för problematiken som vi är i men samtidigt måste vi se till våra medlemmars intresse.

ANNONS

LÄS MER:Drastisk ökning av coronasmitta i Halland – restriktioner övervägs

ANNONS