Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I vanliga fall, som här i februari 2020, brukar allmänheten bjudas in till Halmstad teater under Eldsjälsgalan. Men i år blir evenemanget digitalt.  Bild: Roger Larsson / HP Arkiv
I vanliga fall, som här i februari 2020, brukar allmänheten bjudas in till Halmstad teater under Eldsjälsgalan. Men i år blir evenemanget digitalt. Bild: Roger Larsson / HP Arkiv

Tionde Eldsjälsgalan blir digital

Det har blivit dags att hylla Halmstads eldsjälar. På onsdagskvällen sänds årets upplaga av Eldsjälsgalan här på hallandsposten.se.

För tionde gången arrangeras nu Eldsjälsgalan. Med anledning av pandemin blir upplägget dock något annorlunda.

– Vi sänder digitalt i stället för att bjuda in allmänheten till Halmstad teater som vi brukar. Men vi lovar ändå att det blir en sprakande gala och en högtidlig prisutdelning, säger Charlotte Svensson på kommunens teknik- och fastighetsförvaltning.

Vinnare i fem kategorier

Med start 19.00 i morgon onsdag kommer kommunens ideella krafter att lyftas fram och hyllas. Vinnare tillkännages i de fem kategorierna årets eldsjäl inom idrott, årets eldsjäl inom kultur, årets eldsjäl inom övrig förening, årets förening och årets stjärnskott.

Charlotte Svensson förtydligar den sistnämnda:

– Vi ville ha en kategori för dem som inte har varit medlemmar i en förening så länge men som ändå har hunnit göra något extra eller utöver det vanliga. Det behöver inte alltid vara för lång och trogen tjänst, säger hon.

Alla som velat har kunnat nominera en kandidat som de tycker förtjänar att få någon av utmärkelserna. Kriteriet är att personen i fråga engagerar sig ideellt i en förening. Vinnarna har därefter utsetts av en jury.

För föreningslivet har 2020 varit ett annorlunda år, vilket märktes på antalet nomineringar.

– Det har varit lite färre i år. Det förstår vi. Många föreningar har ju inte haft verksamhet som de brukar, säger Charlotte Svensson.

Prisutdelning och underhållning

Galans sänds live från Halmstad teater. För att undvika att för många personer samlas på samma plats har dock vissa delar spelats in på förhand.

Utöver prisutdelning väntar underhållning under kvällen. Kvartiåtta kommer att vara husband. Dessutom intas scenen av elever från Kulturskolan och bandet Bond som startats av Camilla och Nalle Bondesson.

– Det känns bra att galan blir av så vi inte tappar ett år. Vi har fått bra akter och framför allt känns det kul att kunna lyfta fram de som har vunnit, säger Johan Engman på kulturförvaltningen.

LÄS MER: Halmstads eldsjälar fick den hyllning de förtjänar

LÄS MER: Lotta Alexander slåss för katterna

LÄS MER: Carina Nyberg brinner för gemenskap vid teatern

LÄS MER: 13 frågor till Camilla Nordström – Årets stjärnskott

LÄS MER: Glädjen när barnen lyckas drivkraften för prisad duo

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!