Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Tilltugg och disko när Snilleblixtens förskola invigdes

På onsdagen invigdes Snilleblixtens förskola i Eketånga. Det bjöds på bandklippning, tilltugg och disko för förskolebarnen och deras föräldrar.

Snilleblixtens förskola ligger i Eketånga och är en del av koncernen Norlandia som har ett 70-tal förskolor på olika platser i landet.

Även om förskolan varit öppen sedan i början av året så hölls den officiella invigningen under onsdagen. Invigningsceremonin inleddes med att koncernens Sverigechef Johannes Stiigh höll ett tal.

– Vi startade i Sverige 2011 och då hade vi tre förskolor. Nu har vi blivit 70 förskolor i 24 kommuner, sade han och lämnade över ett träd till förskolans rektor Ann-Christine Govenius.

Trädet ska ”växa tillsammans med förskolebarnen”.

När det sista talet var avklarat var det dags för det obligatoriska momentet bandklippning. Med varsin sax fick de närvarande förskolebarnen delta i ceremonin och därmed inviga sin egen förskola.

Därefter fick både barnen och deras föräldrar delta i en uppvärmning till en remix av den omåttligt populära diskodängan ”September”, innan eftermiddagens höjdpunkt – diskot – drog igång.

Det som är unikt med förskolan Snilleblixten är att verksamheten jobbar utifrån två koncept, kost och måltid samt rörlighet, berättar rektor Ann-Christine Govenius.

– Ett av de övergripande målen är att barnen ska stimuleras till att känna en delaktighet i samhället. Ett exempel på det är att vi lät barnen komma in med förslag på vad den nya matsalen skulle heta och därefter fick de rösta, säger hon.

Utöver det lägger förskolan en stor vikt vid rörlighet där eleverna kontinuerligt uppmuntras till att aktivera sig.

Snilleblixtens förskola har i dag 46 inskrivna förskolebarn, varav de flesta kommer från närområdet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här