Sedan 2013 är Mats Svensson verksamhetsområdeschef för produktion på Hem. Den 12 februari blir han tillfällig vd, när Monica Karlsson slutar.
Sedan 2013 är Mats Svensson verksamhetsområdeschef för produktion på Hem. Den 12 februari blir han tillfällig vd, när Monica Karlsson slutar. Bild: Roger Larsson

Tillfällig vd på Halmstads Energi och Miljö utsedd

Mats Svensson tar över som tillfällig vd på Halmstads Energi och Miljö efter Monica Karlsson.

ANNONS
|

Mats Svensson är sedan 2013 verksamhetsområdeschef för produktion på Halmstads Energi och Miljö (Hem). Den 12 februari blir han tillfällig vd på det kommunala bolaget under tiden som en ny vd rekryteras.

– Det gäller en kort tid. Mats Svensson sitter i ledningsgruppen och har jobbat på Hem väldigt länge. Han är väl förtrogen med hela företaget, säger Louise Uvenfeldt (M), ordförande i Hem:s styrelse.

Hur går rekryteringsprocessen?

– Den är i full fart just nu. Vi hoppas att ha landat i en kandidat i början av året, säger Uvenfeldt.

Är det många som sökt tjänsten?

– Ja, det är det.

ANNONS

Kan du avslöja något om kandidaterna? Är det några interna sökande?

– Som styrelseordförande har jag inte insyn i den processen, för den ligger hos en rekryteringsfirma. Så det vet jag inte.

I höstas meddelade Hem att Monica Karlsson slutar som vd efter nio år på posten. Parterna var överens, berättade ordförande Louise Uvenfeldt (HP 30/9), och förklarade att beslutet grundade sig i ett ”behov av förnyelse inom bolaget”.

Monica Karlsson får en ersättning som motsvarar totalt cirka 1,5 miljoner kronor.

LÄS MER: Monica Karlsson slutar som vd för Hem

LÄS MER: Så mycket tjänar kommunens bolagschefer

ANNONS