Therese kör zumbapass i trädgården

Efter månader av folktomma gympass fick dansinstruktören Therese Sjödin nog – och bjöd hem alla dansanta Halmstadbor till sin egen trädgård.
– Jag tänkte att om jag anordnar något enkelt i trädgården så vågar sig folk ut igen, säger hon.

ANNONS
LocationSnöstorp||

Det var strax innan klockan tio på lördagsförmiddagen som Therese Sjödins trädgård började fyllas av dansanta Halmstadbor.

– Jag har varnat alla grannar, men de tyckte bara att det lät kul och ville ställa ut sina solstolar för att lyssna på musiken, berättar Therese Sjödin, zumba- och salsainstruktör.

Till vardags leder Therese olika danspass inomhus. Att flytta ut dansen och i stället låta folk dansa på gräsmattan kan tyckas enkelt, men kräver i själva verket en hel del justeringar.

– Jag har skapat ett helt nytt nybörjarpass inför i dag, säger Therese och fortsätter:

– När man har en gräsmatta som underlag fungerar det inte med snabba steg och snurrar, utan man får tänka om för att deltagarna inte ska skada sig.

ANNONS

Utöver att omarbeta passet behövde Therese bygga klart husets stora trädäck inför lördagens danspass – ett projekt som avslutades bara timmar före passet.

– Egentligen skulle det inte vara färdigbyggt förrän nästa sommar, men när det stod klart att vi skulle dansa i trädgården redan nu så fick jag se till att det blev klart, säger hon och tillägger skrattandes:

– Jag har också funderat på att bygga en pool mitt i trädgården, men som tur är har jag inte gjort verklighet av planerna.

När det var dags att ta de allra första dansstegen var det tydligt att många - inte bara Therese - hade längtat efter att få dansa tillsammans med andra. Bland annat hördes deltagaren Annicka Sörensen utbrista följande:

– Åh, vad jag har längtat efter det här!

Utifrån den goda uppslutningen och de glada minerna blir lördagens zumbapass - vilket var kostnadsfritt och öppet för alla - troligtvis långtifrån en engångsföreteelse:

– Är detta något som folk vill göra om lördagarna så fortsätter jag givetvis, säger Therese.

ANNONS