Nöjd vd. Många av Halmstads stadsnäts kunder har velat välja Telia som tjänsteleverantör, berättar vd Eric Ericsson. I september blir det möjligt.
Nöjd vd. Många av Halmstads stadsnäts kunder har velat välja Telia som tjänsteleverantör, berättar vd Eric Ericsson. I september blir det möjligt.

Telias tjänster blir valbara i Stadsnätet

Halmstads stadsnäts 22 000 fiberkunder kommer inom kort att kunna välja Telia som leverantör av tv, bredband och telefoni.

ANNONS
|

– Det här har vi jobbat för länge, säger en nöjd Eric Ericsson, vd för Halmstads stadsnät.

Kommunala bolaget Halmstads stadsnät är den i särklass största leverantören av fiber i Halmstad, men står bara för själva nätet. Kunderna måste sedan välja till leverantörer av telefoni, tv eller bredband. Fram till nu har det gått att välja mellan ett antal små och stora företag, som Surfia, Bredbandsbolaget och ComHem, dock inte Telia.

– Vi har hela tiden velat ha in dem som leverantör, men de har tidigare fokuserat på att bygga egna fibernät och att leverera sina tjänster där. Telia är ju ett jättestarkt varumärke, så det känns verkligen bra att vi har kunna teckna ett avtal, säger Eric Ericsson.

ANNONS

Avtalet mellan Halmstads stadsnät och Telia innebär att alla stadsnätets fiberkunder kan köpa Telias tjänster inom telefoni, bredband och digital-tv.

– Vi håller på med testkörningar, men någon gång under september ska det vara klart för leverans, säger Eric Ericsson och konstaterar att Halmstads stadsnät är det andra offentligt ägda stadsnätet som fått avtal med Telia. Linköping hann före med ett par veckor.

– Jag tolkar det som att vi nu har ett så stort nät att vi blivit en intressant samarbetspartner.

Så sent som i april gav sig Telia själv in i konkurrensen om fiber-…kunderna i Halmstad, och lyckades locka en hel del hushåll på Vallås som nu ansluts till Telia Fiber. Även Teliaägda Svenska Stadsnät har visat intresse för Halmstad och kommer bland annat att installera fiber i Söndrum. Halmstads stadsnät och Telia är nu alltså både konkurrenter och samarbetspartners.

– Jo, så är det, men även ComHem och Bredbandsbolaget jobbar dubbelt och erbjuder både eget fibernät och tjänster i andras nät, säger Eric Ericsson.

Men varför väljer Telia att erbjuda sina tjänster via Halmstads stadsnät, i stället för att använda dem som lockbete för Telia Fiber eller Svenska Stadsnät?

ANNONS

– Det är inte alltid vi gör så här, men i det här fallet bedömde vi att det var bra med ett samarbete. Nu är det ju 22 000 hushåll som får möjlighet att prova våra tjänster och det tycker vi är positivt, säger Roija Rafii, pressansvarig hos Telia.

ANNONS