Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tekniska lösningar på Kulturhuset Najaden och en ny fiskebrygga vid Slottsmöllan är två av fyra projekt som får del av tillgänglighetsmiljonen. Bild: Roger Larsson/Arkiv
Tekniska lösningar på Kulturhuset Najaden och en ny fiskebrygga vid Slottsmöllan är två av fyra projekt som får del av tillgänglighetsmiljonen. Bild: Roger Larsson/Arkiv

Tekniska lösningar och fiskebrygga får del av bidrag

Fyra olika projekt – bland annat en fiskebrygga vid Slottsmöllan och tekniska lösningar på Kulturhuset Najaden – får bidrag ur kommunens tillgänglighetsmiljon. Totalt delas 760 000 kronor ut.

Kommunfullmäktige avsätter varje år en miljon kronor som ska gå till projekt som på olika sätt ska öka tillgängligheten för personer med funktionsvariationer.

Under hösten har fyra ansökningar kommit in och behandlats av Kommunala funktionsrättsrådet. Nu har kommunstyrelsens personal- och ledningsutskott gett samtliga grönt ljus.

HP har tidigare berättat att det finns planer på att bygga en fiskebrygga vid Slottsmöllan. Bakom projektet, som får 75 000 kronor ur tillgänglighetsmiljonen, står teknik- och fritidsnämnden samt Nissans fiskevårdsområde.

LÄS MER: Fiskebrygga vid Slottsmöllan kan bli verklighet

Kulturnämnden får å sin sida 435 000 kronor för att öka tillgängligheten på Kulturhuset Najaden. Pengarna ska användas till att komplettera redan befintlig teknik med bland annat realtidstextning, översättning och teckentolkning. Åtgärderna beräknas vara på plats till våren.

Dessutom beviljas barn- och ungdomsnämnden 150 000 kronor för att utveckla nya arbetssätt i syfte att öka delaktigheten och fånga åsikter och tankar hos elever i grundsärskolan, medan servicenämnden får 100 000 för att tillgänglighetsanpassa kommunens receptioner. Pengarna ska bland annat gå till att ordna ledstråk till självservicediskarna.

Utskottet var enigt i sitt beslut om att godkänna projekten, men kommunstyrelsen har sista ordet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!