Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Taxi, färdtjänst och skolskjuts ställdes in efter stor driftstörning

Under fredagen drabbades flera av Sveriges största taxioperatörer av en stor driftstörning som påverkade bokningssystemet. Hallandstrafiken använder samma bokningssystem och drabbades därmed också. Till följd av detta kunde varken taxi, färdtjänst eller skolskjuts bokas eller levereras.

En större driftstörning drabbade taxinätverket Cabonline. Felet drabbade samtliga resenärer som har bokat taxi, färdtjänst eller skolskjuts då bilar varken kunde bokas eller levereras.

– Driftstörningarna på vårt bokningssystem gjorde att man varken kunde boka några resor eller ha en överblick över bilarna, säger Ulf Samell, presschef på Cabonline.

Bland de som har drabbades av felet ingår bland annat Taxikurir och Sverigetaxi, som båda bedriver trafik i Halmstad.

Hallandstrafiken är anslutna till samma system som Cabonline och det gick därför inte att boka eller genomföra några serviceresor oavsett vilket företag som bedriver själva trafiken. Felet berörde färdtjänst, sjukresor, beställningstrafik och skolskjuts på samtliga orter i Halland.

– Vi påverkades på samma sätt. Det gick inte att komma fram till oss och beställningarna fungerade inte utan det var tyvärr stopp, säger Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken.

I och med att det inte är Hallandstrafiken som äger systemet så kunde de inte göra särskilt mycket för att avhjälpa felet.

– Vi försöker sätta till de resurser som vi kan för att trycka på, men i och med att det inte är vi som sitter på systemen så får vi förlita oss på att de som äger systemen gör allt som de kan för att det ska lösas, säger Peter Gyllander.

Det är oklart exakt hur många resor som fått ställas in.

– Det är väldigt olyckligt att det blev så här. Det är en hög driftsäkerhet i systemen så det är sällan vi har den här typen av driftstörningar, men det är ändå väldigt olyckligt när det gäller den här typen av resor som färdtjänst och sjukresor.

Efter att ha jobbat med felsökning hela fredagen lyckades tekniker från Cabonline till slut åtgärda driftstörningen och vid 21-tiden meddelade Ulf Samell att alla funktioner skulle funka som vanligt igen. Vad störningen berodde på är dock fortfarande oklart.

Drabbade taxibolag

  • Taxikurir
  • Sverigetaxi
  • Topcab
  • Taxiskåne
  • Umeå taxi
  • Taxi Jönköping
  • Taxi Västerås
  • Örebro läns taxi
  • Taxi stor & liten

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!