Fick studion länsad. Jhonni Gunnarsson och Marcus Nilsson blev av med sina arbetsredskap.
Fick studion länsad. Jhonni Gunnarsson och Marcus Nilsson blev av med sina arbetsredskap.

Tatueringsstudio länsades under inbrott

När Jhonni Gunnarsson kom till jobbet i måndags var dörren upplåst och studion länsad. Tack vare hjälp från kolleger kunde de öppna igen redan nästa dag.

ANNONS
|

Jhonni Gunnarsson och hans lärling Marcus Nilsson driver studion I Am Tattoo på Enslövsvägen i Halmstad. Men i måndags när de kom till jobbet fanns det ingenting kvar att tatuera med.

– Jag gick in och såg att båda våra bord var länsade, säger Jhonni Gunnarsson och förklarar att det visade sig vara värre än så.

Tjuvarna hade plockat med sig allt från maskiner, färger, nålar, stenciler och pennor och steriliseringsapparaten som de inte klarar sig utan.

– De har tagit vårt levebröd, konstaterar Marcus Nilsson.

Mellan 70 000 och 100 000 kronor är godsvärdet och eftersom tjuvarna hade tagit sig in med nyckel så finns det liten chans att få hjälp från försäkringsbolaget.

ANNONS

– Vi visste att en nyckel var på vift och vi hade inte hunnit byta lås. Då blir det svårt att få ersättning, säger Jhonni.

Polisen var på plats under måndagen och från presstalesperson Peter Adlersson får vi veta att man har säkrat spår.

Jhonni och Marcus lade snabbt ut ett inlägg på Facebook, som har spridits inte minst bland tatuerare. Många håller nu ögonen öppna ifall stöldgodset skulle komma ut på marknaden.

– Vi frågade polisen om de hade varit med om ett inbrott hos en tatuerare innan och det hade de inte. Det är nog inte så vanligt, säger Jhonni Gunnarsson.

Det var en fräck stöld där tjuvarna haft nyckel och god kännedom om lokalerna.

– Det känns som att någon vill att vi inte ska kunna jobba, säger Jhonni och konstaterar att planen inte lyckades.

Redan på tisdagen var de igång och tatuerade efter att kolleger från Halmstad och Hyltebruk stött till med allt från färger till maskiner och nålar.

– Vi har fått mycket stöd. Och hade det inte varit för Ink Art och Artcore så hade vi inte kunnat komma igång och jobba, säger Marcus Nilsson.

De båda tatuerarna har inte gett upp om att hitta de skyldiga. De har satt upp lappar i bostadsområdet för att få in tips och det finns även fingeravtryck som polisen kunde säkra.

ANNONS

– De iakttagelser vi har fått in tyder på att inbrottet skedde vid sextiden på söndag kväll. Vi har uppmanat alla som sett något att ta kontakt antingen med oss eller med polisen, säger Jhonni Gunnarsson.

ANNONS