Tandtråd klipptes på nyinvigning

På onsdagen nyinvigdes folktandvårdens sprillans nyrenoverade lokaler i Oskarström. När tandtråden hade klippts under högtidliga former väntade mingel och öppet hus.

ANNONS
|

Efter vårdcentralen och äldreboendet i Oskarström hade turen i går kommit till folktandvården att nyöppna i uppfräschade lokaler. Sist det hände var i slutet av förra årtusendet.

Men nu har både maskiner och arbetsytor uppdaterats till senaste modell och lokalerna har amalgamsanerats i miljösyfte.

– Det är ett riktigt lyft för kliniken, lokalerna är både personal- och patientvänliga, säger Anja Karlsson, tillförordnad klinikchef, som tycker att det känns bra att man satsar även utanför centrum.

– Vi ser en stor tillströmning av patienter. Man vill ha folktandvården nära, säger Anja Karlsson.

ANNONS

Tommy Rydfeldt (L) ordförande i driftnämnden närsjukvård vid region Halland var med och klippte den symboliska tandtråden.

Han förklarar att renoveringen av lokaler är en del i regionens satsning mot vårdköerna.

– Vi vill ha bort köerna i folktandvården och i det ingår att möta upp med nya fräscha lokaler och i vissa fall även fler behandlingsrum, säger han och tillägger att för Oskarström har renoveringen inte inneburit någon utökning av antalet behandlingsrum.

Satsningar pågår på flera håll. Folktandvården på Nyhem är på gång att fräschas upp och så även Söndrum. Man har tidigare varit i Falkenberg och folktandvården i Hyltebruk har fått nya lokaler.

– Vi visar att vi satsar på att vara kvar och att vi ska finnas även utanför centralorten, säger Tommy Rydfeldt.

ANNONS