Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Systembolaget lägger ned butik i Oskarström

Systembolaget har beslutat att stänga sin butik i Oskarström, för att i stället öppna en ny butik på Flygstaden. Tanken är att den nya butiken ska öppna samtidigt som den gamla stänger och att detta ska ske i slutet av 2014.

Drygt tio år. Så länge har Systembolaget funnits i Oskarström. 2003 fick orten ett Systembolag, efter att i många år ha haft ett utlämningsställe i en butik på orten, ett utlämningsställe som under en tid på 1990- talet var Sveriges största.

Tanken är att en ny butik öppnas i Flygstaden i slutet av 2014 och i samband med detta stänger Oskarströmsbutiken.

– Vi har tagit ett helhetsgrepp på butikerna i Halmstad, och har sett att vi behöver förbättra servicen i de centrala delarna. Därför flyttar vi butiken till Flygstaden. Då täcker vi in hela Storhalmstad, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget.

Han säger att de har kommit fram till att det är den lösningen som är den bästa, totalt sett.

– Jag förstår att det tyvärr blir en försämring för de boende i Oskarström och det är bara att beklaga. Men för det stora antalet kunder blir det en förbättring; det försämrar för fåtalet, men förbättrar för de flesta.

Enligt Lennart Agén är Systembolagets syfte att begränsa alkoholens skador, och därför är man väldigt restriktiv när det kommer till etablering av nya butiker.

– Styrelsen beslutar om alla nyetableringar och har bestämt att om vi ska öppna en butik på Flygstaden, måste vi stänga i Oskarström. I det här fallet var det inte motiverat med ytterligare en butik i Halmstads kommun, säger han.

Och samtidigt som kunderna har minskat i Oskarström, och har valt bort butiken till förmån för den i centrala Halmstad och på Eurostop, har det enligt Lennart Agén funnits ett starkt önskemål från kunderna om en butik på Flygstaden, en butik som nu alltså blir verklighet i slutet av nästa år.

Vad som händer i Oskarström när Systembolaget flyttar därifrån är ännu inte fastställt.

– Men vi ska se över om vi ska öppna ett utlämningsställe där igen. Förmodligen blir det så, och vi ska se hur vi kan lösa det här på ett bra sätt för Oskarströmsborna. Men jag tror att det här är en bra helhetslösning, säger Lennart Agén.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!