Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Svetten flödade i kvällssolen på utegymmet

Det var ingen risk att någon av deltagarna frös när det var premiär för nya utegymmet i Tylösand. Blev de inte tillräckligt svettiga av marklyft, burpees och pull ups så garanterade ändå solen att alla blev varma.

– Bättre utsikt än det här kan man inte ha när man tränar, säger Anna Otterström, vd på reklambyrån Mecs, och blickar ut över havet när de har en liten vätskepaus.

– Jag jobbar mycket och då måste man också träna mycket för att orka, förklarar hon innan Malin och Patrik Braw ropar att det är dags igen.

Patrik och Malin Braw på Crossfit Svea driver utegym i Tylösand.
Anna Otterström och Gunilla Thunberg gör en symbolisk high five utan att träffa varandras händer. Bild: Lina Salomonsson

Förra sommaren hade gymparet Braw, som driver Crossfit Svea i Halmstad, ett gym på stranden nedanför Hotel Tylösand – med världsberömda Muscle Beach Gym i Los Angeles som förebild. I år har de flyttat upp en bit från stranden och byggt det provisoriska gymmet bredvid restaurang Paradiso.

Stadigare än stranden

– Det här är mycket bättre. Nu står lastpallarna stadigare, säger Patrik Braw och kollar på sitt tidtagarur så att han inte missar att vissla när deltagarna ska byta station.

– Vi kör både kondition och styrka, förklarar han medan ett gäng sprintar fram och tillbaka på vägen ner till stranden och ett annat svingar kettlebells på en gräsplätt intill.

Patrik och Malin Braw på Crossfit Svea driver utegym i Tylösand.
Patrik Braw håller koll på tiden. I bakgrunden ses en massa flaskor med handsprit. Bild: Lina Salomonsson

– Så här i coronatider försöker vi sprida ut motionärerna, med sex personer i varje grupp, så att vi håller på social distansering. Vi har även spritat händerna på alla innan vi började, och redskapen spritar vi både före och efter passet, fortsätter han.

– Det känns faktiskt säkrare att träna utomhus med tanke på covid-19, säger Erik ”Lill-Erik” Andersson, som driver Halmstad Flyttningsbyrå.

Nyttig träning

– På jobbet sitter jag mest stilla på ett kontor, så jag behöver verkligen röra på mig på fritiden, påpekar han.

– Mest blir det landsvägscykling, men där får man bara benstyrka och kondis. Här får även överkroppen nyttig träning.

Patrik och Malin Braw på Crossfit Svea driver utegym i Tylösand.
Erik Andersson tycker det känns säkrare att träna utomhus i coronatider. Bild: Lina Salomonsson

Förutom pass som det här ska gymmet vara bemannat på dagtid torsdag–söndag från och med nästa vecka till och med början av augusti. Alla intäkter går till livräddarna i Tylösand.

Alla får prova riggen

– Övrig tid är det fritt fram att använda riggen, men redskapen låser vi in, säger Patrik Braw när premiärkvällens pass börjar gå mot sitt slut.

– Det bästa när man är så här varm att man nästan kokar är att ta ett svalkande dopp i havet efteråt, säger Anna Otterström och försöker torka svetten från pannan.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här