Svaren kring Porschens vansinnesfärd i city dröjer

Det har nu gått lite mer än två veckor sedan en Porsche körde i full fart över Halmstads gågator. Undersökningen av bilen, som är kvar hos tekniker, är det sista som saknas innan utredningen kan fortskrida.

ANNONS
|

Det var tisdagen den tredje augusti, runt 18-tiden, som polisen får samtal om en bil som uppträder vårdslöst i Halmstads centrum. När polisen anländer väljer föraren att i full fart fly genom Halmstads gågator.

Folk har fått kasta sig undan. Det är rent flyt att ingen har dött, sade Mikael Höglin, yttre befäl vid polisen i Halmstad, samma dag som händelsen.

Bilen hittades senare under tisdagskvällen, men ingen förare eller eventuella passagerare syntes till. Tekniker från Göteborg undersöker fortfarande fordonet och där står utredningen i nuläget.

– Vi har hållit några ytterligare förhör, men bilen är fortfarande hos tekniker. De behövde beställa någon teknisk apparatur, så jag väntar på besked. Det är det sista innan jag tar beslut om hur vi ska gå vidare, berättar Thomas Turesson, förundersökningsledare hos polisen, som har varit tydlig från start med att de inte kommer ta in någon misstänkt på förhör innan de har all fakta.

ANNONS

LÄS MER:Efter vansinnesfärden i City – ingen frihetsberövad

Ett tiotal vittnen har sedan dess hörts kring händelsen, varav en är ägaren till bilen.

– Ägaren till bilen har hörts, men han är inte delgiven några misstankar. Han har lämnat sin version kring vem som hade bilen vid tillfället.

Film från övervakningskameror som fångat händelsen har däremot inkommit. Bildtekniker har hanterat och sammanställt materialet vilket Thomas Thuresson har tagit del av.

– Jag förstår att man vill ha ett svar, men för en utredning är den här processen normal. Man får in allt material innan man delger och tar in någon för förhör, men jag hoppas att vi inte behöver vänta allt för länge.

LÄS MER:Flera har vittnat om vansinnesfärden: ”Många är psykiskt påverkade”

LÄS MER:Bil på vansinnesfärd – mitt i city

ANNONS