Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder ur polisens förundersökning gällande skövlingen i Tylösand, där Jan Widik Widikson är en av de åtalade. Bild: Polisen
Bilder ur polisens förundersökning gällande skövlingen i Tylösand, där Jan Widik Widikson är en av de åtalade. Bild: Polisen

Svar om bergtall krävs i fullmäktige

Förre naturparkmästaren Ragnar Johansson ger inte upp sin kamp för att få kommunen att avverka all bergtall mellan Frösakull och Tylösand. Eftersom Halmstad inte har systemet med medborgarförslag har han nu skickat om sin skrivelse som en allmänhetens fråga.

HP skrev i förra veckan om hur skogsmästare Ragnar Johansson lämnat in ett medborgarförslag till Halmstads kommun om att avverka bergtall vid havet för att sådan skog ska vara såväl brandfarlig som ogenomtränglig.

– Många kritiserar mig för att jag tar upp den här idén just nu när Widiksons avverkning är uppe i hovrätten – att det verkar som att jag är köpt av honom. Men jag har tänkt på det här i många år och tycker att det är perfekt tajming att lyfta frågan just när bergtallen ändå är uppe för diskussion, kommenterar Ragnar Johansson till HP.

LÄS MER: Invånare föreslår att kommunen avverka vid havet

Kruxet är dock att Halmstad är en av de 90 kommuner i landet som beslutat att inte ha systemet med medborgarförslag.

Att Johansson nu i stället skickat in sitt förslag som en allmänhetens fråga innebär att den ska läsas upp i kommunfullmäktige och att ordföranden då ska peka ut någon som ska svara muntligt på den.

Vid senaste kommunfullmäktige handlade allmänhetens fråga om varför kommunen inte gör något åt de problem med buller från E 6 som boende i Gullbranna upplever.

LÄS MER: Boende i Gullbranna krävde politiken på svar om bullret

LÄS MER: Förre naturparkmästaren vädjar till kommunen

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här