Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/147

Studentfirandet i Halmstad fortsätter – se torsdagens bilder!

Studenten brukar vara förknippad med glädjeskrik och lyckorus.
Men Emma Smogorzewski lyckades också röra vännerna på Sannarpsgymnasiet till tårar med en egenskriven låttext om skoltiden.
– Det blev gråt, applåder och allt möjligt, skrattar hon efteråt.

Emma Smogorzewski sjöng en version av Darins hit Ta mig tillbaka, där hon bytt ut delar av texten till att handla om klassens tid på Sannarpsgymnasiet.

– Det handlade om ikoniska uppgifter, läraren Lis-Britt som vi alla älskade och FN-rollspelet. Det handlade också om ettan när allt var lugnt och hur vi i tvåan trodde att vi skulle få ett vanligt år i trean, säger hon.

Emma Smogorzewski överraskade klassen på Sannarpsgymnasiet med en egenskriven låttext om skolgången som rörde upp myckwet känslor. Bild: Roger Larsson
Emma Smogorzewski överraskade klassen på Sannarpsgymnasiet med en egenskriven låttext om skolgången som rörde upp myckwet känslor. Bild: Roger Larsson

Hon läste samhällsprogrammet på Sannarp men spenderar mycket av fritiden till att sjunga och spela musik.

– Jag ville verkligen sjunga för klassen som en liten adjö-gåva. Det var gråt, applåder och allt möjligt – den bästa mottagningen jag kunde få.

Hur känns det att ha slutat nu då?

– Mest vemodigt, faktiskt. Jag är inte den har varit taggad på studenten utan det känns jobbigt att lämna tryggheten och kompisarna.

I Europaprofilen av programmet ingick en termin i London.

– Det var den bästa tiden i mitt liv. Upplevelsen att bo utomlands och utforska en helt ny stad på egen hand är något av det bästa man kan göra, säger hon.

Branschen där alla fått jobb: ”Skriker efter folk”

Under torsdagen fortsatte också utspringen på både Kattegatt- och Sturegymnasiet. Några som haft en speciell skolgång är hotell- och turismklassen på Sture, med tanke på att deras bransch i princip stått stilla under pandemin.

– Vi har knappt kunnat vara på praktik, till exempel. Det är lite nervöst att komma ut i arbetslivet nu men jag tror det kommer bli bättre så fort coronan lugnar ned sig, säger Ida Nilsson, en av programmets elever.

Hon har redan sökt sig till att jobba inom hotellnäringen.

– Jag ska jobba på det nya hotellet vid resecentrum! Jag vill jobba inom hotell och skulle vilja öppna ett eget hotell utomlands i framtiden, säger hon.

En annan bransch som redan i dag är på väg att lyfta igen efter pandemin är restaurangbranschen. Med lättade restriktioner och en sommar på ingång berättar Jesper Nilsson, en av eleverna som gick ut från restaurang- och livsmedelsprogrammet på Sturegymnasiet, om ett gynnsamt läge.

– Restaurangerna skriker efter kockar och alla i hela klassen har fått jobb från vad jag har hört. Så det känns bra – det är mycket att göra nu, säger Jesper Nilsson, den nyutbildade kocken som ska jobba på Bulls i sommar.

Under torsdagen hade också byggskolan på Kattegatt sina utspring. Där Hade Isac Fast, som läst snickeriprogrammet, också den närmsta framtiden klar för sig.

– Jag börjar jobba på måndag. Det känns skönt – gött att komma ut i arbetslivet, säger Isac Fast.

Men då har du bara tre dagars sommarlov nu då – hur ska du fira?

– Ja, nu blir det kaos. Det kommer inte gå bra, skrattar han.

Se reportagen från de tidigare studentdagarna här:

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här