Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/109

Studenterna är bäst på fest – se bilderna från fredagens utspring!

Under fredagen var det äntligen friskolornas tur att få ta studenten. Fest var ett faktum, vare sig man befann sig på Aspero, Drottning Blanka, Praktiska eller Ljud- och bildskolan.

När klassen MES3D på Aspero idrottsgymnasium inledde studentfredagen var det inget som kunde stoppa festen. Innan det var dags för utspring skulle tre års studietid på Aspero idrottsgymnasium rundas av. Räkmackor, glädjerop och ett avskedstal från rektorn Magnus Isaksson stod på schemat.

Hyllningarna haglade i rektorns tal, men det togs även upp att klassen haft högst frånvaro och ett kollektivt avhopp på matte 3-kursen. En av klassens styrkor gick det inte ens för rektorn att undvika.

– När det kommer till fest, ja då är ni bäst, avslutade rektor Magnus Isaksson sitt tal med.

Och när det väl var dags inleddes utspringslåten med bryska ord från Stefan Löfven om att nu är det allt slutfestat. Men är det verkligen slutfestat för MES3D?

– Nej det är det verkligen inte, säger en överlycklig Sofie Rosencrantz som precis har sprungit ut. Hon har utöver samhällsprogrammet haft fotboll som inriktning.

Och även kvällens planer involverar fotboll, om inte något kommer emellan.

– Tanken är att jag ska kolla på EM-matchen i kväll, om jag inte är för full, skrattar hon.

Trots att Sofie Rosencrantz lämnar skollivet bakom sig så är hon på måndag tillbaka i byggnaden. Men inte för att plugga utan för att påbörja sitt jobb på Ica Maxi högskolan.

På Drottning Blanka var feststämning minst lika hög och för att hålla den taggade folksamlingen under kontroll var det avspärrat åt båda hållen framför skolan. Vid de båda ändarna stod varsin vakt utplacerad som checkade av vilka som fick stiga in.

Varje elev fick ha två vuxna samt barn under 15 år som väntade på dem innanför avspärrningarna.

För mamma Jane Malmfeldt och pappa Peter Malmfeldt var utspringet festligt men minst lika (om inte mer) känslosamt när de fick se sonen Adam Malmfeldt springa ut ur skolan.

– Det känns helt fantastiskt! Vi är så oerhört stolta över honom, utbrister Jane Malmfeldt och berättar om hur nöjda de har varit med skolan.

För Adam Malmfeldt som nu har tagit studenten från vård- och omsorgsprogrammet beskriver han steget ut i vuxenlivet som ”lite konstigt”.

– Men mamma och pappa är väldigt stolta över mig, säger han och berättar att han ska passa på att ha lite ledigt innan det tas några framtidsbeslut.

HP fortsätter att bevaka dagens studentutspring och uppdaterar med bilder.

LÄS MER: Champagneduschar och glädjevrål – se bilderna från onsdagens student

LÄS MER: Studentfirandet i Halmstad fortsätter – se torsdagens bilder!

LÄS MER: Starka känslor när årets första studenter sprang ut

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här