Kissande man får böter
Den kissande mannen nekar till anklagelsen och säger att han rättade till en byxknapp, men tingsrätten dömer honom för förargelseväckande beteende. Bild: Lina Salomonsson

Strålen avslöjade kissande man

20-åringen hävdar att han bara valde att gå igenom buskaget. Och just då krånglade en byxknapp. Men polisen såg en urinstråle.

ANNONS
|

20-åringen döms för förargelseväckande beteende. Tingsrätten övertygades av polismannens vittnesmål.

Polisen såg nämligen 20-åringen och en man till stå i buskaget intill Karl XI:s äldreboende vid Lilla torg och kissa. Men när han skulle få en ordningsbot av polismannen vägrade han ta emot den och har sedan den stunden hävdat bestämt att han inte alls kissade, att byxorna hade en knapp som envist knäpper upp sig.

Mycket hög trovärdighet

Händelsen inträffade den 21 juni i somras, så på den punkten är troligen polismannens vittnesmål om att ljusförhållandena tämligen säkert. Han kunde till och med se att de båda männen höll i sina kön.

ANNONS

Tingsrätten konstaterar i sin dom mot 20-åringen att man bedömer att polismannen har ”en mycket hög trovärdighet” och finner inga skäl att ifrågasätta uppgifterna som lämnades under ed vid rättegången.

800 kronor i böter

Och därmed är 20-åringens uppgift om knappen i byxorna motbevisad, resonerar tingsrätten och dömer 20-åringen till 800 kronor i böter för förargelseväckande beteende, eftersom hans urinerande inför allmänheten ”kunde förväntas väcka förargelse”.

ANNONS