Allt som tillhör utomhusaktiviteter i vinterkylan har sålt bra, menar Ilir Kelani som är butiksansvarig på Sportringen.
Allt som tillhör utomhusaktiviteter i vinterkylan har sålt bra, menar Ilir Kelani som är butiksansvarig på Sportringen. Bild: Roger Larsson

Stort sug efter vinterprylar

Med en vecka kvar till sportlov och då snön och kylan ligger kvar i Halmstad har sportaffärer och den kommunala fritidsbanken nu fullt upp med att tillgodose behovet av vinterprylar till Halmstadborna. Men stor efterfrågan innebär också brist på de populäraste prylarna.

ANNONS
|

På Sportringen i centrala Halmstad har efterfrågan på pulkor och skridskor varit så stor att de tagit slut hos leverantören. Sportaffären har därför inte haft möjlighet att komplettera när produkterna har tagit slut, men man jobbar dagligen med att försöka hitta lösningar. Försäljningen av slalomskidor har däremot inte gått lika bra i år.

– Jag tror att fler köpte slalomskidor när det var säkrare att åka iväg, därför har vi rätt mycket skidutrustning kvar, säger Ilir Kelani butiksansvarig på Sportringen.

På Team Sportia på Flygstaden har försäljningen av vinterprylar gått i samma takt som på Sportringen och de har inget sortiment av skridskor eller pulkor kvar. Nu annonserar de i stället ut om att folk är välkomna att sälja sina begagnade prylar till Team Sportia som de sedan kan sälja vidare till andra som behöver.

ANNONS

Enligt Ilone Ingemarsdotter, butiksägare på Team Sportia, är det många år sedan det var så stor försäljning på vinterprylar som det har varit i år.

Men det är inte bara de klassiska vinterprylarna som varit efterfrågade den senaste tiden.

– En annan sak som också har gått bra är badskor till vinterbadarna. Det är något man inte tänker på men det har rullat på rejält, säger Ilone.

Hallänningarna handlar dock inte bara nya saker utan även begagnatmarknaden går bra. På Blocket har försäljningen under kategorin ”vintersport” ökat kraftigt. Den senaste månaden har 82 procent av alla vintersportannonser i Halland resulterat i försäljning inom en vecka. Under samma period förra året var det endast 24 procent av annonserna där produkterna såldes på en vecka.

Även vinterprylarna som går att låna på Fritidsbanken är det stor efterfrågan på.

– Det är väldigt stor efterfrågan på skridskor, pulkor, skidor både alpint och längd, allt är väldigt utplockat just nu, säger Mathias Rönngård, butiksansvarig på Fritidsbanken.

Men eftersom Fritidsbankens koncept går ut på att låna ut sakerna under en kortare period lämnas de tillbaka och andra får möjlighet att testa dem när de finns tillgängliga igen.

ANNONS