Stort polispådrag vid tingsrätten – rättegångsbesökare var hotfulla

Polisen skickade ut flera enheter till tingsrätten i Halmstad efter att personer på platsen varit hotfulla mot ordningsvakterna.

ANNONS
|

Strax efter klockan halv tre på onsdagseftermiddagen skickades flera polisenheter till tingsrätten i Halmstad. Anledningen var att personer på platsen ska ha betett sig hotfullt mot vakterna, som larmade om hjälp.

Enligt polisen var det stundtals stökigt på platsen när omkring 15 personer uppträdde hotfullt.

”Var hotfulla”

– Vi fick larm om att ordningsvakterna behövde hjälp, att personer var hotfulla och gjorde utfall mot vakterna. Ordningsvakterna kunde inte utföra sitt arbete utan att personerna gick emot dem och var hotfulla. Vakterna är våra kolleger och då åker vi och biträder dem, beskriver polisens yttre befäl Fredrik Arwidsson och konstaterar att just när larmet kom fanns det ganska många poliser i tjänst:

ANNONS

– Och då åker vi allihop, för att inte sätta oss själva i ett numerärt underläge.

Personerna larmet gällde är anhöriga som följt en rättegång mot flera tilltalade personer som pågått i flera dagar. Exakt vad som utlöste ordningsstörningen på onsdagen är inte känt.

– Ingen har utsatts för våld, enligt vad jag känner till. Däremot så har vi gripit en person, misstänkt för hot mot tjänsteman. Ett verbalt hot, förklarar Fredrik Arwidsson.

Många poliser

Sex-sju polisbilar deltog i insatsen vid tingsrätten. På håll gjorde det att situationen kanske såg allvarligare ut än den var. När patrullerna kom till platsen såg poliserna till att personerna avlägsnade sig i sina bilar, utan att några nya störningar eller konfrontationer uppstod.

ANNONS