Larm om explosionsrisk på industri

Räddningstjänsten fick rycka ut till Kistinge industriområde i Halmstad efter ett larm om risk för explosion på Ragn-Sells. Nu är faran avblåst.

ANNONS
LocationKistinge||

Larmet kom till SOS klockan 10.56. Enligt larmet rörde det sig om en ”Explosion” och ”Överhängande fara” på återvinningsföretaget Ragn-Sells på industriområdet Kistinge i Halmstad. Någon explosion inträffade dock aldrig.

– Initialt fanns det en risk för explosion och vi var på plats för att hjälpa till med avspärrningar och eventuella evakueringar, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Personalen evakuerades och polisen spärrade av ett område runt företaget.

Räddningstjänsten kom också till platsen och polisen spärrade av ett område runt företaget. Även ambulanser var på plats.

– Personalen på företaget är evakuerad och befinner sig på säker plats, säger Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten till HP.

ANNONS

Enligt uppgifter till polisen var det någon form av lösningsmedel som reagerade i en tank inne på företaget. Räddningstjänsten fick därefter kyla ner tanken för att minska risken för explosion.

– Vi håller på att kyla ner tanken för att få ner temperaturen och spruta in kvävgas för att trycket ska gå ner. Jag bedömer risken för explosion som minimal just nu, säger Mats Rydberg.

Strax efter klockan tolv var faran helt över.

ANNONS