Stort intresse för att fynda på årets Black Friday

TV-apparater, nya paddor och en lyxig kaffemaskin var några av sakerna som fyndades när Black Friday rean startade. Drive-through var en av många åtgärder för att göra shoppingdagen så säker som möjligt.

ANNONS
LocationFlygstaden||

Redan i början av veckan hade många butiker smugit igång sin rea men den stora dagen är ändå fredagen vilket syntes på Elgigantens parkering.

– Black Friday är en tradition som vi haft i flera år och den mest uppskattade av våra kunder. En tradition som fortsätter i år men på ett annorlunda sätt under dessa omständigheter, säger Jessica Karlsson, butikschef Elgiganten Halmstad.

Utanför butiken delade en väktare ut informationsblad och uppmanade kunderna att hålla avstånd.

– Vi har skapat nya tjänster som vi kallar för trygg handel. Man kan boka varan hemma och hämta den på varuutlämningen eller genom ”Drive-through” där vi kommer ut och lämnar varan i bilen, säger Jessica Karlsson.

ANNONS

Inne i butiken står en äldre herre och vänder och vrider på en låda med en iPad.

– Man vill alltid handla så billigt som möjligt. Vi har kört till sommarstugan och hade glömt vår iPad och tänkt köpa en ny så vi kan läsa tidningarna när vi ska vara här i några dagar, säger kunden Sven Nilsson.

Men det var inte självklart för Sven Nilsson att ge sig ut och handla i dessa pandemitider.

– Även om vi har varit drabbade och haft det så tror vi att vi har ett litet skydd men vi kan ju ta hem smittan och smitta andra. Så jag är lite besviken att det ibland inte hålls tillräckligt avstånd.

ANNONS