Alexandra Martinsen har startat insamlingen Siri vår ängel för att stötta familjen.
Alexandra Martinsen har startat insamlingen Siri vår ängel för att stötta familjen. Bild: Jari Välitalo

Stort engagemang för insamlingen Siri vår ängel

Många vill stötta och hjälpa familjen som så tragiskt förlorade sin femåriga dotter i en trafikolycka i torsdags kväll. Det berättar Alexandra Martinsen som startat insamlingen Siri vår ängel.
– Det som hänt är varje förälders mardröm, och jag kände att jag ville försöka göra något, berättar hon.

ANNONS
LocationOskarström||

Två personer, en kvinna i 60-årsåldern och en femårig flicka, miste livet i olyckan som inträffade på vägen mellan Oskarström och Slättåkra i torsdags kväll. En man i 50-årsåldern misstänks för bland annat rattfylleri och vållande till annans död.

LÄS MER:Flicka död efter frontalkrock

Många människor har på sociala medier uttryckt både sorg och ilska över det som hänt. Alexandra Martinsen, bästa vän till flickans mamma, valde att starta en insamling på Facebook som hon kallar Siri vår ängel.

”Siri är en ängel”

– Min dotter Freja är bara två månader yngre än vad Siri var. De var bästa kompisar. När jag berättade för min dotter om olyckan sa hon att Siri skulle åka till doktorn och när jag förklarade att det inte skulle gå fick hon tårar i ögonen och sa ”Siri är en ängel i himlen nu”, berättar hon och tillägger:

ANNONS

– Det som hänt är så hemskt och man känner sig maktlös, det är svårt att veta hur man ska kunna finnas där. Jag startade insamlingen för att jag ville göra något för familjen.

Från början var tanken att de insamlade pengarna skulle gå till att ge Siri en fin begravning. Men gensvaret blev större än vad Alexandra hade kunnat föreställa sig.

– Jag hade inte förväntat mig att så många människor skulle engagera sig. Det är underbart att se att det finns sådan medmänsklighet. Detta berör så många, ingen vill någonsin förlora ett barn, det ska bara inte hända, säger hon.

Närmar sig 150 000

Insamlingen startade i fredags kväll. På söndagseftermiddagen hade över 900 människor skänkt en gåva och summan började närma sig 150 000 kronor.

– Det här kommer att ge dem en möjlighet att kunna sörja i fred utan att behöva oro sig för den ekonomiska biten. Kanske kan de också göra en minnesresa ihop, få komma bort och bara vara en familj. De hade tänkt resa i år men det blev inställt på grund av corona.

Vad har du själv för tankar och känslor efter det som hänt?

– Att det är en mardröm. Jag har en fruktansvärd ångest över att något sådant kan hända. Oavsett hur säker man själv är i trafiken och hur säker bil man än har så kan det sluta illa i ett sådant här fall när någon väljer att sätta sig i bilen med alkohol i kroppen.

ANNONS

– Jag lider något fruktansvärt med familjen och man önskar att man kunnat göra så mycket mer.

Är det något du vill tillägga?

– Ja, jag pratade med mamman i familjen i går och hon tackar ödmjukt för insamlingen, familjen är otroligt tacksamma för att så många hör av sig och de vill också framföra att det är okej att prata om Siri, att man inte behöver vara tyst av respekt mot familjen. De vill inte att det här ska tystas ner.

ANNONS