Stort bråk vid butik – tre personer anhållna

Under söndagseftermiddagen försökte en grupp på fem till sju personer ta sig in i en butik på Flygaregatan i Halmstad genom att slå in dörren och krossa rutor. En person fördes till sjukhus efter bråket och tre personer sitter anhållna efter tumultet.

ANNONS
|

Polisen larmades om bråket utanför butiken vid 14.20 på söndagen. Förutom att försöka sparka in dörren så ska personerna ha slagit på rutorna till butiken med tillhyggen, vilket gjorde att en ruta krossats.

Enligt polisen ska fem personer ha attackerat en anställd i butiken vid stängningstiden.

– Det finns en händelse tidigare under den dagen där flera personer ska ha utsatt den här butiken för stöldförsök och skadegörelse. De gärningspersonerna ska sedan ha återvänt till vad som sedan blev en attack mot en anställd, säger Peter Erlandsen, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Exakt vad som ligger bakom attacken utreder polisen fortfarande. Men de antyder att det ska finnas en koppling mellan de två händelserna som skedde på adressen under söndagen.

ANNONS

En person fördes till sjukhus efter den andra händelsen, men utan några skador av det allvarligare slaget.

Vad det gäller de misstänkta gärningsmännen greps tre av dem på plats. De anhölls senare under dagen.

– Omständigheterna är inte helt klara men tre personer sitter anhållna för grovt övergrepp i rättssak och fler personer är inblandade, säger Peter Erlandsen.

ANNONS