Större vattenläcka i fastighet

Tidigt på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Flygstaden i Halmstad efter att en filterfabrik fått in en större mängd vatten i källarlokalen.
– Det är en större yta på minst 50 gånger 50 meter och vattnet i fastigheten är drygt en meter högt, säger räddningstjänsten.

ANNONS
|

Det var klockan 05.31 som larmet om en vattenläcka i en fastighet inkom till räddningstjänsten.

– Det är en fastighet i Flygstaden som har en vattenläcka i källarlokalen. De kunde inte pumpa ut vattnet själva så vi har larmats dit och ska hjälpa till, säger Thomas Andersson, räddningstjänstens inre befäl i Halmstad.

Till en början var det oklart exakt hur mycket vatten det rörde sig om, men senare kunde räddningstjänsten konstatera att det var en större mängd vatten inne i källarlokalen.

– Det är en yta på minst 50 gånger 50 meter och vattnet i fastigheten är drygt en meter högt. Vi har ett flertal pumpar och samarbetar med företaget, säger Thomas Andersson, klockan 06.30.

ANNONS

Orsaken till läckan ska vara något tekniskt som inträffat i fastigheten. Räddningstjänsten var klara på platsen vid 9.30-tiden på lördagen.

ANNONS