Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Marie Thelander Dellhag, tillförordnad vd på HFAB.

Stormigt när ny tf vd tog över

Marie Thelander Dellhag har utsetts till tillförordnad vd på HFAB.

Du hamnade i blåsväder så snart som du tillträtt tjänsten, vad hände?

– Söndagen efter härjade stormen Gorm och i mitt uppdrag låg att leda och organisera vårt stabsarbete. Jag befann mig här på kontoret hela natten och stod i kontakt med vår jour och kommunens krisstab.

Hur drabbades HFAB av stormen?

– Framför allt fick vi ett antal takskador på hyreshusen på Maratonvägen och Slättvägen. Det var yttertaken som tog skada så hyresgästerna kunde bo kvar i sina hem. Över huvud taget inträffade många skador. Men vår personal och entreprenörer gjorde ett jättefint jobb, de var ute redan vid 05-tiden på söndagsmorgonen

Du är HFAB:s första kvinnliga vd. Hur kommer det att märkas?

– Jag och mina medarbetare kommer att jobba som vanligt, business as usual, så det kommer inte att märkas. Jag är tillförordnad under tråkiga omständigheter, vår vd Sven Alexandersson är sjukskriven, men jag är samtidigt glad och hedrad över styrelsens förtroende för mig att leda fastighetsbolaget under den här tiden.

Vad gjorde du innan?

– Jag är anställd på HFAB som fastighetsutvecklingschef med ansvar för nyproduktion, ombyggnation, energi och även för upphandlingsfunktionen. I botten har jag en utbildning till civilingenjör.

Vilka är de stora frågorna just nu?

– Vi jobbar med affärsplanen för 2016 där vi bland annat ser över målet för nyproduktion. Halmstad växer fort och har stor brist på bostäder. Det är vårt sätt att bidra. Vi har organisationen, kompetensen och ekonomin för att minska bostadsbristen. I januari startar välkomstjobben för nyanlända som har hyreskontrakt med oss och som är i etableringsfasen. Vår egen arbetsförmedlare samarbetar med Arbetsförmedlingen och fem idrottsklubbar i Halmstad för att ordna jobb eller praktik för 100 personer. Detta är bara ett axplock på vad vi har på gång.