Stora förluster för utebliven ölförsäljning

Söndagens vindar gjorde att kvällens konserter under TSR flyttades. När Kajskjulet fick frågan valde de att ställa upp men på grund av att konserterna var barntillåtna förlorade serveringen mycket pengar i intäkter när de inte tilläts sälja alkohol.

ANNONS
|

–Det är klart vi skulle vilja ha någon slags kompensation för detta, säger Lotta Ekvall, arrangör på Kajskjulet.

När hon med bara en halvtimmes varsel blev tillfrågad om att inhysa konserterna med Halmstaddöttrarna Linnea Henriksson, Linnea Olsson och Mariette var det dock självklart att ställa upp.

–Vi kände att det är klart vi vill göra detta för Halmstadborna, säger hon.

Hur mycket pengar de förlorat på den uteblivna alkoholförsäljningen kan hon inte svara på, men uppskattar att det rör sig om flera tusentals kronor. Lotta Ekvall berättar att många av gästerna uttryckte besvikelse över att inte kunna beställa mer dryck i baren.

ANNONS

–Det var flera av våra gäster som var ledsna för de är ju vana att kunna ta en öl när de är här. Det hade varit kul att kunna erbjuda dem det också, men samtidigt ser ju alkohollagen ut som den gör.

Hon beskriver det som märkligt att inte arrangörerna tänkt på en reservplan vid händelse av ofördelaktigt väder.

–Det är väl inte jättesmart av dem att inte ha någon reservplan. Kajskjulet ska ju rivas 2019, vad gör de om det blåser då också?, säger Lotta Ekvall.

Richard Bengtsson, projektledare för scen- och kultur på evenemanget, förklarar att det var artisternas egna önskemål att spela på Kajskjulet som avgjorde.

–Vi presenterade olika lösningar för dem bland de lokaler vi har till vårt förfogande. Det var teatern, Kulturhuset och Immanuelskyrkan som var uppe och då valde de Kajskjulet.

Alternativet hade varit att det inte blev någon konsert alls, säger han.

Ingenting är klart vad gäller ersättning till Kajskjulet för de förlorade intäkterna.

–Vi kommer sätta oss ned och prata med dem om detta. Men framförallt vill jag belysa deras välvilja med att ställa upp. Det ska de lyftas och hyllas för, säger Richard Bengtsson.

ANNONS