Stor polisinsats efter mord i centrala Halmstad

I samband med en knivskärning i centrala Halmstad har en person avlidit, ytterligare en person vårdas på sjukhus med allvarliga skador. En stor polisinsats har pågått under dagen och polisen har nu gripit tre personer misstänka för mord respektive försök till mord samt medhjälp till brotten.

ANNONS
LocationHalmstad||

Det var vid 04.25 som polisen först larmades till Karl XI:s väg. Initialt handlade larmet om misshandel.

– Vi har haft en grov misshandel gånger två, med tillhygge. Två personer har förts till sjukhus allvarligt skadade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl i polisregion Väst, tidigt under måndagsmorgonen.

De två personerna som fördes till sjukhus ska ha varit allvarligt skadade efter att ha blivit knivskurna. Senare under måndagen meddelade polisen att en av personerna avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade. Den andra beskrivs fortsatt som allvarligt skadad.

Händelsen ska ha inträffat utanför en klubb på samma gata men i nuläget drar polisen inga speciella kopplingar till platsen, enligt polisens presstalesperson.

ANNONS

Stora avspärrningar

I samband med polisens utredning på platsen spärrades ett större område kring brottsplatsen av och det var stor polisnärvaro. Avspärrningarna gällde korsningarna mellan Karl XI:s väg och Klammerdammsgatan samt Brogatan. Även räddningstjänsten befann sig på platsen under morgonen för att hjälpa till med avspärrningarna.

– Det är sju polispatruller här och de har spärrat av en bra bit, säger HP:s fotograf Linus Kamstedt Lindholm som varit på platsen.

Under förmiddagen hävdes en del av avspärrningarna kring Karl XI:s väg men ett annat område spärrades av i ett närliggande bostadsområde.

– Det pågår utredningsarbete där också men jag kan inte svara på om det är kopplat till detta ärende, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemy.

Tre personer gripna

Vid 13-tiden på måndagen uppgav polisens presstalesperson att tre personer gripits och sedan anhållits. Två är misstänka för mord samt mordförsök och en tredje för medhjälp till brotten.

– Jag kan inte lämna några detaljer om gripandet utan kan bara konstatera att vi lyckats frihetsberöva tre personer som en följd av det arbete vi gjort under förmiddagen. Vi har genomfört en del vittnesförhör och jobbat med initiala utredningsåtgärder, säger Svedemyr.

Söker polisen efter fler personer som kan varit inblandade?

– Jag vet inte säkert men det är inget som kan uteslutas, säger han.

ANNONS

Polisen har varit på plats vid det avspärrade området under hela morgonen och förmiddagen. Ärendet kommer nu tas över av åklagare.

HP har under måndagen sökt kammaråklagare Ginger Johansson, som leder förundersökningen, utan lycka. Till Expressen säger hon att en av de misstänkta för mord och mordförsök är under 18 år. Båda målsägarna och övriga misstänka ska vara i ung ålder men över 18 år.

Trafiken i centrum påverkas

Avspärrningarna på Karl XI:s väg har påverkat framkomligheten i centrum. För busstrafikens del innebar avspärrningarna stora störningar i morgontrafiken och flera hållplatser kunde inte användas, bland annat Stora torg. I samband med att stor del av avspärrningarna hävdes vid 12-tiden har busstrafiken kunnat återgå till det normala.

– Vi har släppt avspärrningarna på platsen men fortsätter utredningen i ett intensivt arbete framåt. Det betyder inte att vi är i hamn, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS