Stor nattlig bilbrand på Andersberg

– Det är inte ofta vi har en brand där så många bilar är inblandade, säger Johan Wallin på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Strax före klockan tre natten till söndagen inträffade enav Halmstads störstaparkeringsbränder någonsin. Branden skeddepå Andersbergsringen, och de första brandmännen var framme på platsen bara några minuter efter attSOS larmats.

–Då brann det itre bilar, men branden fortsatte att sprida sig, säger Johan Wallin, inre befäl på Räddningstjänsten.

Innan branden är helt släckt har åtta bilar blivit brandskadade.

– Det har inte brunnit i alla åtta, men gissningsvis fem–sex av dem. Resten har fått rök- och värmeskador. Det är inte ofta vi har en brand med så många bilar inblandade, säger Johan Wallin.

Sammanlagt arbetade tre enheter från räddningstjänstenmed branden och tillsammanslyckades defå stopp på lågorna efter en halvtimme. Med eftersläckning inräknat varadeinsatsenen knapp timme.

ANNONS

Fyra timmar senare,klockan sjupå söndagsmorgonen, sammanfattar polisen natten så här på sin hemsida: ”En relativt lugn natt i länet, inga större händelser enligt RLC.”

När HP berättar om storbranden för polisens presstalesperson Tommy Nyman på måndagsmorgonen kollar han upp varför informationen om branden inte kommit ut tidigare.

– Klockan 03.08 på natten börjar polispatrullen sitt uppdrag på platsen. 03.42 omprioriteras de till ett viktigare uppdrag, och sedan får de åka tillbaka till platsen igen.

I patrullens efterföljande rapportstår det dock bara "bilbrand".

– Det framgår inte alls att det är många bilar som har brunnit. Jag kan tycka att polispatrullen borde ha sagt till om det. Man skriver alltid hur många bilar som är inblandade, säger Tommy Nyman.

ANNONS