Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

”Stor grupp missnöjda står bakom kritik”

I ett brev till förvaltningschef Ann-Sofie Sjöholm protesterar samtliga fastanställda lärare vid grundvux mot hennes beskrivning att bara en minoritet är kritisk till ledningen.

”Vi förstår av ditt uttalande i Hallandsposten att du tror att majoriteten av personalen vid vuxenutbildningen är nöjd med ledningen”, skriver lärarna till chefen för utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

I brevet påpekar de att nästan hälften av personalen vid kommunala vuxenutbildningen sedan 2015 valt att söka annat arbete trots att de flesta gärna arbetat kvar.

”Det är missnöje med ledningen som ligger bakom deras handlande. Vi har tjänstgjort länge på vuxenutbildningen i Halmstad och aldrig varit med om något liknande”, skriver lärarna och säger att kritiken som framfördes i HP av samtliga fastanställda lärare på vårdvux och komvux stämmer med deras bild av verkligheten.

De tre grupperna av lärare utgör tillsammans omkring 20 personer. Och de får medhåll av Michael Anderberg på Lärarnas Riksförbund.

– Sjöholms inställning att det bara är ett fåtal som är kritiska till ledningen stämmer inte med vår bild. Det är en stor grupp missnöjda lärare som pratat med oss, säger han och tillägger:

– Arbetsgivaren har ju också hållit med oss om att ledarskapsproblemen är stora eftersom man kopplat in Previa.

På Facebook finns ett inlägg av en relativt nyanställd SFI-lärare som inte tycker att det känns okej att hennes arbetsplats blir ”uthängd” i tidningen. Hon skriver bland annat om leende chefer, en hjälpsam vaktmästare och gratis kaffe.

– Det verkar mer handla om den fysiska arbetsmiljön än den kritiserade psykosociala arbetsmiljön, säger Michael Anderberg när HP läser högt ur det.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här