Stillsam julskyltning i virustider – ”Bäst så”

Lugnt och stilla. Årets julskyltning i Halmstad city gick i coronapandemins tecken.

ANNONS
|

Otaliga äro de evenemang och tillställningar som i år har fått stryka på foten på grund av covid-19. Det fruktansvärda fladdermusviruset respekterar vare sig gränser eller högtider, och håller fortsatt världen i ett järngrepp.

Men en händelse ruckar man inte så lätt på – julskyltningen i Halmstad city.

Pandemin till trots kom den traditionsenliga invigningen av julen att äga rum även 2020. Dock med restriktioner, så klart.

Positivt var att se att den trängsel, som medier rapporterat om i samband med Black Friday, lyste med sin frånvaro. I stället var det ”lugnt” och ”stilla” som var ledorden i city under söndagseftermiddagen.

ANNONS

Julskyltningen drog igång redan klockan 14.00. Flera butiker hade som vanligt pyntat sina skyltfönster med tomtar, stjärnor och annat julkrams, och i högtalarna spelades det julmusik.

Trots att det fortfarande var några timmar kvar på veckans stora rea verkade de flesta av besökarna föredra att hålla sig utanför butikerna.

– Jag tycker det är skönt att folk inte trängs i butikerna med tanke på smittspridning. Det är bäst så. Själv undviker vi att gå in, men det är trevligt att promenera längs gatorna och få lite julkänsla, sa Kalle Bergström, en av besökarna som uppskattade stillsamheten.

Bredvid granen på Stora torg bjöd Halmstad Brass på julklassiker som ”Jingle bells” och ”Julen är här”.

Orkestern insats för ”the Christmas spirit” var på eget bevåg, eftersom cityföreningen i år inte kunnat anordna ett fullfjädrat evenemang med programpunkter och aktiviteter, som andra år.

– Vi kände för att hitta på något för att bidra till lite julstämning. Det är inte så många ute på stan, men vi har ändå blivit en del spridda skurar av applåder, sa medlemmen Peter Andersson.

ANNONS